5x coole klimbossen in Nederland

20 augustus 2020
Hoe hoog durf jij te klimmen? Meters hoog door de boomtoppen slingeren óf razendsnel met een kabelbaan naar beneden razen. Speciaal voor de lezers van STOER magazine selecteerden wij deze 5 avontuurlijke klimparken en klimbossen in Nederland. Welke lijkt jou het gaafst om te doen?
Adventure City

1. Fun Forest

Voeten van de vloer! In de klimbossen van Fun Forest klim je meters de boom in via ladders, touwbruggen en netten. Dat gaat tot wel 15 meter hoog. Wist je dat 15 meter bijna 6 verdiepingen hoog is? Fun Forest heeft gelukkig keuze uit verschillende boomroutes, zodat je zelf kunt kiezen wat je onderweg wilt doen. Bijvoorbeeld lekker veel kabelbanen of juist eentje wat dichter bij de grond. Handig: Fun Forest heeft locaties in Almere, Amsterdam, Rotterdam en Venlo, dus er is er vast eentje bij jou in de buurt.2. Reuselhoeve

Boomkikkers blijven met hun kleefpoten overal aan kleven. Daarom heet het klimpark van de Reuselhoeve in Moergestel het Boomkikkerparcours. Lukt het jou om net als een kikker aan alle hangbruggen en wiebelladders te blijven plakken? Psst.. er is ook een méga tokkelbaan.

3. Klimbos Gooi-Eemland

Het Juniorbos van Klimbos Gooi-Eemland in Lage Vuursche is een waar klimparadijs. Je mag hier vanaf 7 jaar en 1.30 meter groot komen boomklimmen langs spannende routes. Vooral de tokkelroute is te gek, waarbij je hoog over een enorme kuil vliegt.4. Klimpark 21

Ben jij een bodemkruiper, laaghanger, middenmoter of ga je hogerop? In Nieuw-Vennep bij Klimpark 21 kun je kiezen uit 4 klimroutes op verschillende hoogtes. Bij de hoogste 2 routes heb je het mooiste uitzicht én kun je van de tokkelbaan.

5. Adventure City Rotterdam

Wow, 5000 m2 meter aan touwbruggen, evenwichtsbalken, plateau’s en ladders. Bij Adventure City Rotterdam kan je echt veel klimmen. Ook leuk: beklim de netten die binnen en buiten op 4 meter hoog boven de grond hangen.

Kijk op onze Eropuit categorie voor meer stoere uitjes.

Ben je nog op zoek naar een tof tijdschrift voor jouw stoere dochter of zoon? Klik op de roze websitebutton voor meer informatie over het STOER magazine én om abonnee te worden!
Naar de website