Ontdek de leukste havenuitjes bij Port Pavilion

12 juli 2022

Dat de Rotterdamse haven heel veel leuke uitjes heeft, ontdek je bij Port Pavilion! Hét startpunt voor een tof dagje uit met de kids in en rondom de Rotterdamse havens. En als je er toch bent, loop even binnen bij de buren voor de maritieme werkplaatsen én bij Loeve voor een warme of koude traktatie.

Ontdek hier superleuke uitjes in en rondom de Rotterdamse havens!
Midden in het Maritiem District van Rotterdam en pal naast de Museumhaven van het Maritiem Museum, is Port Pavilion gevestigd. Vanuit hier kan jullie reis om het Rotterdamse havengebied te gaan verkennen en ontdekken beginnen!
 

Interactieve beleving


Als je het nieuwe Leuvepaviljoen -waarin Port Pavilion is gevestigd- binnenstapt, valt hij direct op: de elf meter lange fotomaquette met projecties. Alle fietsroutes, uitkijkpunten, tours, attracties, stranden en natuur- en recreatiegebieden in en rondom te haven zijn er op een leuke en interactieve manier in beeld gebracht. De haven komt hier alvast naar je toe!  Te voet, per fiets, al varend, met de auto of met een tour, er zijn zoveel leuke uitjes in de haven! De uitstapjes zijn onderverdeeld in 9 categorieën, van attracties en musea tot natuur en watersport. Weet je even niet wat je moet kiezen? Vraag het aan een van de speciaal opgeleide havenhosts die er rondlopen. Zij kunnen je alles vertellen over de vele tours, routes en tripjes en hebben vaak verrassende tips!Live bekijken


De meterhoge schermen met bewegende beelden die rondom de muren bedekken geven een gave impressie wat er in het havengebied allemaal te beleven is. Ook kun je alvast een kijkje nemen in de haven, via de webcam met live beelden van de terminals en schepen op de Maasvlakte!Gluren bij de buren


Loop vooral ook even door naar achteren en de trap af. Hier beland je in de werkplaats van het Maritiem Museum, waar de vaklieden volop aan het lassen, smeden en timmeren zijn. Regelmatig worden hier demonstraties en workshops gegeven, en soms mag je ook zelf een stukje smeden…Trek of dorst gekregen? Beneden aan de kade zit Loeve, waar je een heerlijk ijsje, wafel of kopje koffie haalt. Plof buiten aan het water neer op een strandstoel en geniet van het uitzicht op de historische schepen, terwijl de kids spelen in het Professor Plons Klauterparcours!

Ben je van plan om het havengebied te gaan ontdekken? Eerst een bezoek aan Port Pavilion is dan écht een aanrader!

Port Pavilion is 6 dagen per week geopend, van dinsdag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur en op zondag van 11:00 tot 17:00 uur. Toegang is gratis. Kijk voor de locatie en actuele informatie op de website, klik hier.


Naar de website