• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Onze Kidsproof Reporter vierde een kinderfeestje bij Escape Team

18 maart 2024
Onze Kidsproof Reporter had een jarige dochter en vierde haar kinderfeestje bij Escape Team Rotterdam! Voor zondagmiddag boekte ze de speciale kids escaperoom Tijdmachine 010 en probeerde de codes te kraken. Lees hier hoe zij en de kinderen het hebben ervaren.
Onze Kidsproof Reporter had een kinderfeestje bij Escape Team Rotterdam
Als we binnenkomen worden we heel vriendelijk ontvangen in de mooi ingerichte eetruimte. Van tevoren konden de kinderen kiezen tussen een ijsje en een zakje chips, dus dat is meteen een goede binnenkomer!  

Game master Hamed verzamelt de kinderen bij elkaar om de regels uit te leggen en te vertellen wat we kunnen verwachten. Hij blijft er als begeleider de hele tijd bij in de escapekamer. Ook gaan we met 2 volwassenen mee naar binnen om het spel te spelen.  Red professor Klokman 
Het spel begint als de groep een bericht krijgt van professor Klokman. Hij heeft een teletijdmachine gebouwd, maar er is iets vreselijk misgegaan. De machine is kapot en nu zit de professor vast in het verleden. De machine kan worden gemaakt, maar alleen als binnen een uur de juiste apparaten worden geactiveerd. Aan ons de vraag om te helpen de machine te ‘repareren, zodat de professor terug kan komen naar het heden.’  

Uitdagend escaperoom spel
In het begin vinden de kinderen het even spannend, omdat de kamer nog donker is. Bij het oplossen van de opdrachten gaan er bepaalde lichten aan en kunnen er codes worden verzameld. Deze zijn nodig om de teletijdmachine te activeren en professor Klokman uiteindelijk te kunnen redden.  Leuk is dat je het ene moment met een klein groepje werkt en op een ander moment met het hele team moet samenwerken. Ook heel fijn: als je vastloopt kun je een beetje hulp vragen. Ondanks dat we nét niet binnen een uur klaar zijn (3 minuten over tijd), mogen we het hele spel uitspelen. Tot het einde blijft het best een uitdaging!   

Nog een keer!
De escape room is verdeeld over 2 ruimtes, waarbij je eerst de deur naar de tweede ruimte moet zien te openen. Nadat we uiteindelijk de twee ruimtes hebben uitgespeeld, bespreken we met game master Hamed het spel nog even na. Daarna is het tijd voor limonade, patat en een snack. Dat gaat er nu zeker goed in!Iedereen is heel enthousiast over Teletijdmachine 010, de kinderen willen zéker nog een keer een escape room doen!  

Escape room Tijdmachine 010 van Escape Team Rotterdam is speciaal voor kinderen vanaf ongeveer 9 à 10 jaar en is te spelen met minimaal 8 tot maximaal 15 kinderen. Bij het kinderfeestje kun je uit verschillende arrangementen kiezen. Wij hadden de Escape Room + onbeperkt limo + eetarrangement. Check hier alle mogelijkheden en reservering.

Je kunt op dezelfde locatie ook een kinderfeestje vieren bij Jump-010! en - voor wat jongere kinderen- bij Monkey Town.
Naar de website