• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

9x mooie pluktuinen voor kinderen

17 juni 2023
Zin in een versgeplukt bosje bloemen? In het plukseizoen pluk je lekker zelf bloemen en groenten bij deze gezellige pluktuinen in de regio Rotterdam en daarbuiten! De kinderen kunnen hier op een heerlijk plukavontuur. Want bloemen groeien natuurlijk niet in de supermarkt of in een bloemenwinkel. Bonus: na dit uitje geniet je thuis van een mooi zelfgeplukt boeket.
Pluktuinen in de regio Rotterdam en de rest van Nederland

1. De Buytenhof

Bij Zorgboerderij De Buytenhof pluk je - afhankelijk van het seizoen - bloemen of aardbeien. Extra leuk: tijdens de Aardappeldag mogen de kinderen aardappels rapen en deze wassen, schillen en snijden, waarna de boer er patat voor ze van bakt. Op het terrein is ook een Theeschenkerij met heerlijke streekproducten. Kids vermaken zich prima in de speeltuin, met de boerderijdieren en als hulpje van de boer!

2. Landgoed Merwezigt

Sinds een paar jaar is een deel van het landgoed Merwezigt in Dordrecht omgetoverd tot wildebloementuin. Tijdens het plukseizoen kun je hier vanaf ongeveer half juli tot en met september een verse bos komen plukken, de kinderen plukken een klein bosje gratis mee. Check voordat je gaat even op de Facebookpagina van de pluktuin of ze open zijn die dag.

Pluktuin landgoed Merwezigt
Landgoed Merwezigt


3. Plukhoek Mookhoek

Bij deze fijne pluktuin in Mookhoek krijg je bij aankomst een emmertje en een snoeischaar en na een korte uitleg kan het plukavontuur beginnen. Je kunt uit 3 groottes boeketten kiezen, kids tot 5 jaar plukken een kinderboeket. Van rozen, akelei en anemoontjes tot zonnebloemen en malva, er is keuze genoeg! Ook kunnen er in het seizoen peren, bramen en ander rood fruit worden geplukt. In de appelboomgaard scharrelen bovendien kippetjes rond, hier kun je uit de ren eieren rapen. Kids duiken nog even de modderkeuken in om te kliederen met water en zand, terwijl ouders op het ruime terras genieten van koffie, thee en het gebakje van de dag.
Let op: de pluktuin is open op woensdag, vrijdag en zaterdag van 13: 00 tot 16:00 uur. Check voor je gaat nog even de website of de tuin ook echt open is. Parkeren kan op het terrein, net na het bruggetje.

4. La Fleur

Iets verder weg maar zeker de moeite waard is pluktuin La Fleur in Noordgouwe, Zeeland. De pluktuin is onbemand, er wordt een beroep gedaan op de eerlijkheid van de bezoekers. Er is een werktafel en er liggen schaartjes. Bos geplukt? Dan bij elkaar binden en (contant of via mobiele telefoon) afrekenen. La Fleur is open van maandag t/m zaterdag van zonsopgang tot zonsondergang.


Lees ook:
6x de leukste buitenspeeltuinen in Rotterdam en omgeving
Oók een vers boeketje bloemen pluk je bij deze pluktuinen door heel Nederland: 

5. Boshoeve Sprankenhof

Van spinazie tot frambozen en van bosui tot radijsjes. Bij Boshoeve Sprankenhof in Udenhout kun je met de kinderen een mandje vers fruit en groente plukken. Wat je kunt plukken hangt af van de planten die klaar zijn voor de oogst. Leuk om die avond gelijk mee te koken.

6. Pluktuin Amstelveen

Dit keer komen de bloemen niet van de markt of uit de winkel, maar is het bosje op de keukentafel helemaal zelf geplukt. Bij Pluktuin Amstelveen mogen kinderen zelf zomerbloemen plukken en er een boeket van maken. Je kunt hier (bij opening) trouwens ook lekker eten óf een leuke workshop volgen.

Hoeve Ravenstein
Hoeve Ravenstein

7. Bloemenpluktuin Hoeve Ravenstein

Met een mandje aan de arm op weg naar de bloemenpluktuin van Hoeve Ravenstein in Baarn. Vergeet ook niet langs te gaan bij de moestuin vol verse groente en kruiden en bij de kippen, konijnen en geitjes.


8. Pluktuin Bakkum

In het Noord-Hollandse Bakkum staan van het vroege voorjaar tot de late herfst de mooiste bloemen en planten in bloei. Bij de kassa van Pluktuin Bakkum haal je een emmer op die je helemaal mag vullen met zelf geplukte bloemen.

9. Pluktuin Stoutenburg

De plukschaartjes en manden staan ook klaar bij Pluktuin Stoutenburg. In de kinderpluktuin kunnen kleine bloemisten naar hartenlust een eigen boeket samenstellen. Tip: in zo’n kleurrijke bloementuin maak je prachtige foto’s van je kinderen.


Veel plukplezier!