• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Maak de mooiste herinneringen met de Rotterdampas

9 maart 2023
Gaan jullie er met het gezin graag op uit in de regio Rotterdam? Dan is de Rotterdampas helemaal iets voor jullie! Daarmee kun je het hele jaar door heel veel leuke dingen doen, gratis of met een fikse korting! Wat er allemaal voor voordelen aan de pas zitten en hoe het precies werkt, lees je hier.
De Rotterdampas: gratis of met korting de leukste dingen doen
Wat je precies krijgt met de pas? Heb je even? Maar liefst 400 jaaracties, 250 seizoensacties, 250 maandacties en 52 lastminute acties gedurende het hele jaar. Allemaal leuke uitjes en activiteiten op het gebied van kunst, sport en horeca die je met veel korting beleeft! Ook pak je met de pas de gratis bezoekjes aan de bioscoop, het zwembad en het museum mee, lekker toch?

Zoveel uitjes gratis of met korting


Bij de pas krijg je bovendien de jaargids, boordevol acties die het hele jaar door geldig zijn. Ieder seizoen ligt het Rotterdampas Magazine op je deurmat, met zo’n 65 toffe kortingsacties vanaf 25%. Check vooral ook de Maandmail, met acties waarbij je alleen in die maand minimaal 50 % korting krijgt! En dan heb je ook nog de wekelijkse Lastminute mails met kortlopende acties met kortingen vanaf 50%!

Dat is héél veel voordeel, dus die pas heb je er in no time uit! Op rotterdampas.nl vind je al dat voordeel overzichtelijk bij elkaar. Je kunt eenvoudig zoeken op soort uitje, locatie en welke korting je krijgt. Ga lekker struinen door al het aanbod! Je vindt er vast ook partijen die je nog niet kende, dus je kunt ook nog eens volop inspiratie opdoen voor leuke uitstapjes!Zo werkt de Rotterdampas


Iedereen kan gebruikmaken van de Rotterdampas. Waar je woont maakt niet uit. Je betaalt standaard 65 euro voor de pas, maar woon je in Rotterdam of in een van de andere deelnemende gemeentes en heb je een lager inkomen of studeer je, dan kun je de pas tegen een lager tarief kopen. Check hier of je hiervoor in aanmerking komt.

Je bestelt de pas snel en eenvoudig. Dat kan op 2 manieren:
• Online op de site van rotterdampas.nl
• Via een van de 16 verkooppunten in de regio Rotterdam

Geef de gegevens door plus een pasfoto van alle gezinsleden die een pas willen ontvangen en je krijgt de pas(sen) binnen 5 werkdagen thuisgestuurd. Dan kun je hem meteen gebruiken: zoek een leuk uitje of activiteit uit het Rotterdampas aanbod, bestel met je Rotterdampas de tickets - online of ter plekke - en vang direct de korting.Het pasjaar loopt van 1 maart tot 29 februari. Je kunt op ieder moment in het jaar de pas bestellen (je hebt ‘m er zo uit!), maar hoe vroeger je dat in het pasjaar doet, hoe meer dagen je dus van de Rotterdampas kunt profiteren.

Persoonlijke pas


Maak ook een persoonlijke Mijn Pas aan en kijk nog eens terug wat jullie allemaal gedaan hebben met de pas. Ook zie je dan hoeveel de pas jullie al heeft bespaard en kun je een favorietenlijstje maken voor dit jaar! Check hier hoe je Mijn Pas kunt aanmaken.

Koop tickets online


Heel handig: bij steeds meer uitjes en activiteiten kun je online met je pas een ticket kopen. Dat kan met een Rotterdampas kortingscode of je persoonlijke Rotterdampas pincode. Lees hier hoe dat precies werkt!Kinderen reizen gratis mee in het ov


Ook in 2023 mogen kinderen van 4 tot 12 jaar gratis met een volwassene meereizen in het openbaar vervoer in Rotterdam. Zo wordt samen op pad gaan met de pas nóg voordeliger! Je kunt het abonnement Gratis OV voor je kind(eren) aanvragen via Gemeente Rotterdam.

Alle informatie over de Rotterdampas en alle acties vind je op de website rotterdampas.nl. De pas meteen bestellen of verlengen? Dat kan hier.

Heel veel plezier met het maken van mooie herinneringen met je kids! Naar de website