Rondje Schiedam en Vlaardingen met de kids!

16 mei 2022
Een superleuk uitje met de kids is een dagje in de omgeving Schiedam en Vlaardingen. Hier is zoveel leuks te zien, doen en beleven voor de hele familie! Van een mooie wandeling en een gaaf museumbezoek tot een fijne natuurspeeltuin en gezellige eetadresjes, je vindt het hier allemaal.
In de omgeving Schiedam Vlaardingen is veel leuks te doen, zien en beleven!

Dagje Schiedam


Cultuur snuiven

Schiedam barst van de interessante geschiedenis en kunst. Dit kun je bewonderen in het Stedelijk Museum Schiedam. Voor kinderen wordt er bij veel tentoonstelligen een speciale rondleiding georganiseerd, of de kinderen kunnen een leuke speurtocht doen door het museum. Kom naar de Schiedamse Molens als je alles wilt weten over de geschiedenis van molens. En wist je dat je hier de hoogste molen ter wereld kan beklimmen? Als je graag een middagje naar het theater of naar de film wilt voor een toffe kindervoorstelling kun je terecht bij Pathé Schiedam of Theater aan de Schie

Molens bekijken bij de Schiedamse Molens

Actief dagje

Actieve kinderen kunnen hun energie kwijt bij Skatepark Schieplaza. Dit meest unieke skatepark van Nederland is gelegen op het tunneldak van de metro in het centrum van Schiedam! Of kom heerlijk een dagje zwemmen en luieren in de zon bij Zwembad Groenoord of Zwembad Zuid. Bij GlowGolf Schiedam ontmoet je tijdens het minigolfen vliegende draken, vreemde wezens, giant candy én fantasiefiguren. Ook zeker een leuk actief dagje uit voor de hele familie!

GlowGolf Schiedam

Buiten spelen

In Schiedam vind je heel veel speelplekken! In het Beatrixpark kun je bijvoorbeeld spelen in de speelweiden, de kinderboerderij en in de speeltuin. Hier vind je ook Fort Drakenstein, kom lekker klimmen, klauteren, kliederen met water en beklim de torens van het fort. Voor een klein bedrag kun je de hele dag onder toezicht op Het Speeleiland spelen. Op een warme dag is Speelpolder Het Wijland de perfecte plek om je te vermaken. En als je het Beleefpad volgt met nog meer leuke spel- en klimelementen, kom je terecht bij Natuurspeeltuin Kethelpoort!

Speelpolder Het Wijland

Eten

Na een dagje uit hoort een heerlijk hapje eten. In het mooie Prinses Beatrixpark vind je Restaurant Parckhoeve. Met een speciaal kindermenu en een speeltuin is dit een ideaal restaurant voor het hele gezin! Bij De Watertuin kun je onbeperkt genieten van lekker eten. De Watertuin grenst aan een openbaar park met veel speeltoestellen en een grasveld waar de kinderen kunnen spelen.


De Watertuin in Schiedam


Dagje Vlaardingen


De Natuur in

Laat je verrassen door al het moois dat recreatiegebied De Broekpolder te bieden heeft! Het gebied is ruim 400 ha groot. Je kunt er heerlijk doorheen fietsen, varen of wandelen. Een leuke afwisseling tijdens het fietsen of wandelen is een oversteek met veerpont de Kwakel. En kom ook lekker klimmen in het Klauterwoud!

Natuurgebied De Broekpolder

Binnen spelen

Op een regenachtige of koude dag is spelen in een speelparadijs een ideaal actief uitje. Terwijl de kinderen lekker spelen kunnen de ouders rustig een kopje koffie drinken en eventueel wat werk afmaken. Bij kinderparadijs Ballorig Vlaardingen kun je je heerlijk uitleven op allerlei soorten speeltoestellen. Met een aparte ruimte voor de kleinste kids (tot 5 jaar). In Speelparadijs De Beestenboel beleef je ook spannende avonturen! Beklim de super hoge klimtoren, speel in de ballenbak, spring tot je hoogtevrees hebt op de trampolines of voetbal op hoogte in de arena. 

Ballorig

Buiten spelen

In de stoeren speeltuin Het Klauterwoud in de Broekpolder kun je heerlijk spelen. De kinderen spelen met allerlei hindernissen en elementen die hen uitdagen om zelf een spel te bedenken en te spelen. De naam Klauterwoud zegt het al een beetje: het is een plek om avontuurlijk buiten te spelen!

Klauterwoud in Natuurgebied De Broekpolder

Cultuur snuiven 

Leer over de geschiedenis van Vlaardingen in Museum Vlaardingen! In dit museum ga je tot wel 5000 jaar terug in de tijd. Ontdek hoe Vlaardingers omgaan met het water dat geeft en neemt. Genieten van leuke, mooie en spannende kindervoorstellingen kan bij Vue Vlaardingen of bij Stadsgehoorzaal Vlaardingen. Dit is een geschikt dagje uit voor een regenachtige dag!

Museum Vlaardingen

Creatief en technisch

In het Uitvinderslab gaan kinderen van 7 t/m 14 jaar experimenteren en ontdekken. Geïnspireerd door technologie en kunst ga je actief maken en ontwerpen met verschillende materialen. Er is een ruimte vol gereedschappen, materialen, computers en meer waar je zelf onderzoek kunt doen en slimme oplossingen kunt bedenken voor wat dan ook!
Uitvinderslab

Eten

De Vreemde Vogel is een heerlijke plek om te ontspannen voor kids én ouders! De Vreemde Vogel is gelegen aan de rand van de stad en van de natuur, hier kom je helemaal tot rust. Bij het Tuincafé kun je genieten van koffie, huisgemaakte taarten, broodjes of een ijsje. En allemaal gerechten met pure streekproducten. Met mooi weer kun je heerlijk zitten op het terras aan het water. Kinderen kunnen zich ondertussen vermaken in de speeltuin!

De Vreemde Vogel

Hebben jullie aan 1 dag niet genoeg om alles in dit superleuke stukje Nederland te zien? Je kunt blijven slapen bij de boer of in een heuse bunker. Of wat dacht je van slapen in een raket, vogelhuisje, brandweerauto of vliegtuig bij De Vreemde Vogel?!