icon-closeLandelijk Meer muziek in de klas
icon-closeLandelijk Meer muziek in de klas

Geen slee in huis? Dit zijn 8 alternatieven

5 februari 2021
Geen slee in huis, wat nu!? Gaat het eindelijk sneeuwen, zijn de winkels dicht. Geen paniek, met deze simpele trucjes glijden je kinderen straks gewoon zonder slee van die heuvel. En net zo hard!
Zo maak je zelf een slee
1. Een oude wasmand is de perfecte maat voor een kind en glijdt bovendien als een malle. Touwtje eraan en je kunt ‘m ook gebruiken tijdens een wandeling door de sneeuw.

2. Ligt er op zolder nog een koffer die zijn beste tijd wel heeft gehad? Koffers met een gladde buitenkant werken ook wonderbaarlijk goed als slee.

3. We hebben allemaal wel een flinke plastic shopper in de kast. Bind aan één van de hengsels een koord en gebruik ‘m als trekslee voor je peuter.

4. Ook op een simpele vuilniszak bedwingen je kinderen menig sneeuwheuvel. Zitten en glijden maar.

5. Hopelijk heb je het oud-papier nog niet weggebracht. Op een stevig stuk karton maak je namelijk ook flink vaart in de sneeuw. Wel even goed inpakken met ducttape, anders houdt deze slee het niet lang vol.6. Voor de kleine kontjes: op een plastic frisbee kun je ook prima glijden.

7. Eerlijk, we hebben het nog niet getest. En we weten ook niet of ie heel blijft. Maar een potje sleeën kan vast ook op een zwemband, luchtbed of opblaasbare flamingo.

8. En als laatste: gebruik dat bodyboard dit keer niet in de zee, maar in de sneeuw.

Veel sneeuwplezier!

Wil je wél goed voorbereid zijn voor de volgende sneeuwstorm? Bekijk hier de Top 10 sleeën van dit moment!