Kindvriendelijke restaurants in de regio Rotterdam

21 mei 2016
Met de kids uit eten? Bij deze adresjes zijn ze meer dan welkom!
Picture this: je jongste zet het op een krijsen omdat hij niet uit z’n stoel mag, je middelste gebruikt het restaurant als renbaan en je oudste zegt om de 10 minuten verveeld: ‘mam, wanneer gaan we naar huis?’. De nachtmerrie van iedere ouder die met de kids uit eten gaat. Gelukkig zijn er steeds meer kindvriendelijke restaurants waar kids meer dan welkom zijn. Die niet alleen kinderstoelen hebben, maar ook een aparte kinderkaart, kleurplaten, een speelhoek en soms zelf een oppas! Of waar de kids zelf aan de slag mogen met koken! Kortom: waar zij het ook naar hun zin hebben. Zij blij, jij blij!

Zo kun je bij Parqiet midden in het park bij de Euromast met het hele gezin genieten van een (h)eerlijke lunch. Bij mooi weer zit je op het fijne terras en kunnen de kids lekker in het park spelen.

Ook een fijn (ontbijt- en) lunchadres met kids is restaurant Picknick. Zoals de naam al zegt, hier kun je ook een picknickpakket samen laten stellen en meenemen naar het park! Kleedje mee en klaar.

In het gezellige Café Croos kun je genieten van een snelle lunch. Of een uitgebreide, want de kids vermaken zich ondertussen prima in de CROOSt-hoek boordevol speelgoed én een kinderkeuken.

Midden in de natuur ligt zorgboerderij De Buytenhof, waar de voormalige aardappelkoeling nu een theeschenkerij is. Proef vooral ook de zelfgebakken taarten en cakes! En de kids? Die zijn te vinden in de pluktuin, bij de boerderijdieren, in de speeltuin of ze helpen de boer!

Voedselproductie midden in de stad: bij stadsboerderij Uit Je Eigen Stad kun je het voedsel en de productie zien, ervaren én proeven. Er is een akker, tunnelkassen en een kippenhouderij. Regelmatig zijn er ook superleuke kinderactiviteiten!

Bij Kenny Koken mogen de kids zelf aan de slag. Pizza beleggen, patat snijden, koekjes steken en zelf limonade pakken, ze zijn lekker bezig terwijl jij op je gemak heerlijk kunt eten. 

Niet alleen pasta vind je bij de Pasta Kantine, ook hebben ze heerlijke salades én een lekker kindermenu. Handig: je kunt kiezen voor halve porties, zodat je meerdere gerechten kunt combineren! Bord niet leeg? Dan krijg je het restje onder het mom van 'een bakje voor de buren’ gewoon mee naar huis!

Amerikaans-Italieaans restsurant Spazio is nog zo’n topplek, gelegen pal naast de taxibaan van Rotterdam Airport. Je kunt de voorbij taxiënde vliegtuigen bijna aanraken! Naast vliegtuigen spotten kunnen de kids kleuren en buiten spelen in de speeltuin. Het terras is heerlijk in de zomer, hier zie en hoor je de vliegtuigen nog beter! Wel zwaaien naar de piloten, he?


Middagje eropuit?

Een partijtje bowlen, midgetgolfen of varen bij De Theetuin sluit je af met een heerlijk diner. Bijvoorbeeld met gourmetten, tafelgrillen of een buffet. Heel leuk om met de kids te doen is Icefondue, waarbij je met stikstof ijstappas maakt! Cool!

Niet alleen voor een lekkere lunch of diner kun je bij Abel. terecht, ook kun je er golfen, wandelen en klimmen in een heus klimbos. Voor de kleintjes is er bij het Grand Café een speeltuintje. Het terras is een aanrader!

Nog meer eetadresjes waar de kids zich niet zullen vervelen vind je hier.

Veel plezier en eet smakelijk!