4 x in de Drechtsteden uit eten met de bambini

11 mei 2022
Mijn kinderen zijn gék op Italiaans eten. Het eerste wat ze dan ook roepen als we met ze uit eten willen gaan, is ‘Jaaa, naar de Italiaan’! En omdat wij zelf ook een heerlijke pasta, pizza of risotto niet kunnen weerstaan, gaan we er graag in mee. Hieronder hebben we een paar fijne Italiaanse restaurants in Dordrecht voor je op een rijtje gezet.
Van pasta tot pizza en van risotto tot authentieke streekgerechten….we zijn er dol op! En omdat Italiaans ijs ook zo onweerstaanbaar is, mag een Italiaanse ijssalon in onderstaand rijtje niet ontbreken!

Italië in het klein
In een fraai monumentaal pand aan de Voorstraat zit Ristorante Pizzeria Piccola Italia gerund door de Italiaanse familie Gaetano. Hier vind je heerlijke traditionele Italiaanse pizza’s, pasta’s en andere Italiaanse specialiteiten. Ook de verrukkelijke glutenvrije pizza’s pasta’s en brood zijn echte aanraders!

Groeten uit Napels
Ook in de historische binnenstad van Dordt zit het sfeervolle Strada del Vino, inderdaad: in de Wijnstraat. Op de menukaart staan veel verschillende Italiaanse gerechten en pasta’s. De pizza’s komen uit de traditionele Napolitaanse steenoven. Tip: bestel de Pizza metro, een pizza van een meter lang! Ook superleuk: kinderen mogen hier zelf hun eigen pizza maken én na het eten hun eigen ijsje versieren!

Acht en een half
Pizzeria Otto e Mezzo zit op een prachtige locatie aan de Vismarkt, in het oude visafslaghuisje. De naam (8 ½) verwijst naar de beroemde film uit 1963 van Fellini en ook voor een aantal van de traditioneel gebakken Italiaanse pizza’s op de kaart betaal je € 8,50. Je proeft hier de echte Italiaanse sfeer van weleer. Plof bij mooi weer neer op het mooie terras onder de monumentale overkapping! Regelmatig hebben ze ook live-muziek.

Ciao gelato
Bij Il Gradino Gelato weten ze hoe ze ijs moeten maken! Je kunt kiezen uit heel veel smaken, dus er zit er voor iedereen iets lekker bij. Niet zo’n ijsfan? Naast ijs hebben ze fairtrade koffie en thee, wafels en homemade gebak. Loop met je ijsje door naar het terras in de fraaie en rustige binnentuin en je waant je even op een Italiaans pleintje.

Weet jij een Italiaans restaurant dat zéker niet in dit rijtje mag ontbreken? Laat het ons meteen weten via rotterdam@kidsproof.nl


Buon appetito!