18x eropuit met je peuter of kleuter

26 februari 2024

Heerlijk om er met je kleintje op uit te gaan! Je peuter of kleuter de grote wereld laten ontdekken levert zulke mooie momenten én herinneringen voor later op! We hebben een aantal héle leuke peuter- en kleuteruitjes verzameld, speciaal voor kinderen in de leeftijd 2 tot 4 jaar. Welke herinneringen ga jij met je uk maken?  

Ga er lekker op uit met je peuter of kleuter

Dieren kijken


De Kinderboerderij

Houdt jouw kind van dieren? Dan is de kinderboerderij een ideaal uitje! In omgeving Rotterdam zijn heel veel leuke kinderboerderijen te vinden. Denk aan kinderboerderij De Kleine Duiker met onder andere een vlindertuin, of kinderboerderij de Blijde Weide waar kids kunnen helpen met het voeren en verzorgen van de dieren. Ook is er nog kinderboerderij 't Ezelsbruggetje, waar je zelfs een rondje kan rijden op een pony of ezel. Of maak kennis met de schaapjes en andere lieve dieren op kinderboerderij de Kiboe-hoeve

Geitenboerderij De Mèkkerstee

Naast de toffe kinderboerderijen is er ook de te gekke geitenboerderij De Mèkkerstee. Kids kunnen een kijkje nemen in de stallen, spelen in de speeltuin of een ijsje eten bij het restaurant. 

Hertenkamp Kralingse Bos
Kom hertjes kijken in het Kralingse Bos! Wie weet zien jullie wel kleine hertjes of komen jullie een boswachter tegen die jullie alles kan vertellen over deze beestjes. 

Dierenvriendjespad Biesbosch 
Ga samen met de Dierenvriendjes van Staatsbosbeheer op ontdekkingstocht en beleef de gaafste avonturen in de Hollandse Biesbosch.

Belevenisboerderij Schieveen
Maak kennis met het leven op de boerderij en bezoek de schapen, lammetjes en andere dieren op belevenisboerderij Schieveen. Kids leren spelenderwijs meer over het leven op de boerderij. Magische uitjes


Kabouterpaadjes

Kabouterpaden zijn hét uitje waarbij je lekker in de natuur bent én je geniet van de magie van alle kleine kaboutertjes. Tijdens het wandelen op kabouterpad Waalbos zijn er verschillende opdrachten te doen én halen kids hun kabouterdiploma! Of ga de natuur in bij kabouterpad Hoeksche Waard, waar kids hun eigen kaboutermuts krijgen! Ook in de Johanna Polder wonen heuse kabouters. Ontdek ze bij het kabouterpad bij Tasman

Kabouterzolder Rien Poortvliet

Bezoek een echte kabouterzolder in het Rien Poortvlietmuseum; een zolder speciaal ingericht rond de kabouterboeken van Rien Poortvliet. Kids kunnen spelen in de gezellige hoeken of het spannende griezelbos ontdekken. Musea voor de kleinsten


Professor Plons in het Maritiem Museum

Kids gaan op avontuur in de haven van Professor Plons in het Maritiem Museum! Zo maken ze spelenderwijs kennis met de maritieme wereld. Pal naast het museum ligt ook nog eens dé grootste museumhaven van Nederland. Stap aan boord van historische schepen en ontdek hoe men vroeger op een schip leefde en werkte.

Villa Zebra tentoonstelling Zelf!

Tijdens de tentoonstelling ZELF! bij Villa Zebra, krijgen kids de kans om dingen zelf te doen. Ze worden dokter, werken in een laboratorium, reizen door de jungle of hebben een eigen groentekraam. 

Naar theater of bios met je ukkie


Theatervoorstellingen Bibliotheek Rotterdam

In Bibliotheek Rotterdam zijn regelmatig toffe voorstellingen te zien. Vaak gaan ze over een boek en wordt er heerlijk bij gezongen en gedanst. Na de voorstelling kan je met je kind ook altijd nog de bieb in om gezellig een boekje te lezen.

Kleuterbios Pathé en Minimornings Vue Vlaardingen

Bekijk de leukste films in de bioscoop. Bij Pathé Rotterdam kunnen kids voor maar €6,50 een middag naar de bios! Er is van alles te zien; de keuze is reuze. En bij Vue Vlaardingen hebben ze zelfs aan de aller-allerkleinsten gedacht. Tijdens de Minimornings op zondagochtend maken de kleintjes kennis met de wereld van het witte doek. Het licht is gedimd, het geluid staat zachter en je kunt altijd weglopen uit de zaal. 

Kindertheater Marjolijn

Ga naar het theater met je kleintje! Kindertheater Marjolijn in Dordrecht is een warm en persoonlijk theatertje, op maat van de kinderen. Er zijn bijzondere theatervoorstellingen voor kids te zien! Voor en na de voorstelling kunnen ze lekker spelen met stoepkrijt of met een voetbal op het pleintje.Ga genieten van de tofste uitjes met peuters en kleuters en heb samen een heel gezellige dag!

Op zoek naar nog meer toffe uitjes? Bekijk de categorie Eropuit op onze website.