Voorstelling Doe eens lief (2+) liefdevol én grappig

7 november 2023
Onze Kidsproof reporter ging onlangs met het hele gezin naar het Maaspodium voor Doe eens lief, een theatervoorstelling voor peuters en kleuters. Lees hier wat zij ervan vonden.
Onze Kidsreporter ging naar de peutervoorstelling Doe 'ns lief in het Maaspodium
De voorstelling Doe eens lief is ook nog op 23 december 2023 en op 4 en 5 januari 2024 te zien in het Maaspodium. Zien? Bestel snel kaartjes!  

Bij binnenkomst was er meteen een leuke activiteit voor de kinderen! Voor en na de voorstelling krijgen alle kinderen een moment om mee te bouwen aan een kunstwerk, samen met de MaascreatorsNadat de kinderen hun kunstwerkje af hadden, werd het aan de muur gehangen voor een heuse expositie. We mochten de kunstwerkjes de volgende zondag ophalen tijdens de feestelijke onthulling van het kunstwerk.

Knus

Dan gaat de zaal open en kunnen we naar binnen. Het is een echte theaterzaal, niet te groot en dat is fijn want daardoor voelt het heel knus. Geluid en licht zijn ook prima voor de kleintjes.  De voorstelling begint heel rustig. Eerst wordt er met de zaal overlegd en uitgeprobeerd hoe licht of donker het tijdens de voorstelling mag zijn: “Zullen we het iets lichter doen voor de kleintjes?” Heel fijn voor de kinderen om zo de voorstelling te beginnen. Ook wordt meerdere keren benadrukt dat huilen natuurlijk gewoon mag.  

De kunst van lief doen

Doe eens lief gaat over het oefenen van de kunst van het lief doen. Het is een beeldende voorstelling voor kinderen vanaf 2 jaar,  met veel klimmen, vallen, tekenen, dansen, ruziemaken, emoties laten zien en botsen. De twee spelers creëren op het podium een wereld vol kleine ruzies en grote goedmaakpogingen.  Herkenbaar

Je hoort veel herkenbare ‘peuterzinnen’: ‘Stop, hou op!’ en ‘Die is van mij!’ Ook de situaties die voorbijkomen zijn heel herkenbaar (tenminste voor ons, als ouders van 2 kleintjes!). Soms is het speels, en soms ook wel verdrietig, maar onze oudste van 5 moest vooral heel veel lachen! Voor een kind van 2-3 jaar kan het nog wel wat spannend zijn, maar dat komt wellicht door de hele (eerste) theaterervaring.

Leuke eerste theaterervaring

Wij vonden het superleuk! Heel mooi gedaan met alle techniek, dansjes, liedjes en de herkenbare emoties van peuters en kleuters. Het was liefdevol en grappig. Echt een hele leuke eerste theaterervaring voor jonge kinderen. De voorstelling heeft ook een prettige duur: 45 minuten inclusief naprogramma.  Nog een tip van ons: in het gezellige horecagedeelte van het Maaspodium kun je voor of na de voorstelling een ontbijtje of borrelplankje bestellen. Superleuke combi en zo maak je er een compleet uitje voor de hele familie van!  

Lees hier meer over de voorstelling Doe eens lief. De voorstelling speelt nog op 23 december 2023 en 4 en 5 januari 2024. Meteen tickets bestellen kan hieronder via de roze button!


Naar de website