Weer of geen weer... Met de Rotterdampas is er altijd iets te doen

1 oktober 2023
Dat de zomer voorbij is, wil niet zeggen dat we dan maar binnen moeten blijven. Ook in het najaar kunnen we er lekker op uit met de Rotterdampas. En dat is fijn, met de herfstvakantie voor de deur.
Gratis of met korting op pad met de Rotterdampas

Schuilen voor de lasers

Op een paar sombere dagen hebben we maar meteen een paar indoor-uitjes uitgeprobeerd. Want wat kan jou het schelen dat het regent als jij je in het ruim van een schip opmaakt voor een potje lasergamen? Bij Lasergame Rotterdam kun je met de Rotterdampas één sessie van twintig minuten gratis spelen. Na een korte uitleg kies je positie en dan gaat het los.Je kunt je verstoppen in een hoekje als een heuse sniper. Maar als je het spel écht wilt beleven, ren, sluip of kruip je door het neonverlichte labyrint en word je helaas ook af en toe geraakt. Richten op pappa, mamma of je broertjes. Of in ons geval op nichtjes, tante of oom. Want die hebben ook een Rotterdampas en gaan gezellig mee op pad.

Besparen op sparen

Ook leuk om te doen op een regenachtige dag is het Belasting- en Douanemuseum. Vooral het GeldLab op de derde verdieping is een aanrader voor de wat oudere kids.Ze krijgen er op speelse wijze een idee van hoe het is om je eigen geld te beheren. Het startbedrag is niet toereikend om de benodigde uitrusting aan te schaffen. Dus is het aan de kids om door het spelen van spelletjes geld te verdienen, sparen en uitgeven. En net als in het echte leven zijn er valkuilen en kleine lettertjes. Heb je gefaald doordat je de kleine lettertjes niet hebt gelezen? Geen zorgen. Met de Rotterdampas heb je onbeperkt gratis entree, dus je kunt nog een keer terug voor een herkansing. Pak dan meteen de speurtocht een keer mee.

Stap aan boord

Een ander museum waar je onbeperkt gratis toegang hebt met de Rotterdampas, is het Maritiem Museum. Voor de kinderen is Professor Plons machtig. Ze leren er al spelend over de scheepvaart en het werken in de haven en op zee. Maar ook de buitencollectie staat garant voor grote ogen en veel vragen.Wij hebben het museum al meerdere keren bezocht, de ene keer wat langer dan de andere. Of er nu een interactieve Offshore Experience is of een andere leerzame activiteit, de combinatie met Professor Plons maakt dit het favoriete museum van mijn kids.

Nazomeren bij de olifanten

In de herfst zit het weer ook wel eens mee. Wij namen één van de mooie nazomerdagen te baat om met onze Rotterdampas Diergaarde Blijdorp te bezoeken. De pas biedt 50% korting op een abonnement óf eenmalig een dagentree voor slechts vijf euro.Voor ons is een dagje dierentuin altijd een succes. Want met z’n vijven willen de wensen nogal eens verschillen. Maar gelukkig kunnen de kids zowel dieren bestuderen als klimmen en klauteren in de speeltuin, poffertjes eten, maar ook een frietje scoren. En… dit kan op een regenachtige dag ook allemaal overdekt.

Bovenstaande uitjes en nog zóveel meer kun je gratis of met korting doen met de Rotterdampas! Klik voor alle informatie over deze voordeelpas op de roze button hieronder. Naar de website