27x Zonnige eropuit-tips door heel Zuid-Holland

26 juni 2023
Het wordt weer een heerlijke zomer met deze te gekke zomerse tips om er lekker op uit te gaan met het hele gezin! Van tips voor dierenfan en echte Hollandse uitjes tot fijne vakantie-uitstapjes en mooie voordeelpakkers! We hebben ze weer voor jullie verzameld.
We verzamelden superleuke gezinsuitjes in Zuid-Holland

Eropuit in Zuid-Holland deze zomer!

Voor in de zomeragenda

Rembrandts gratis feestje

Museum De Lakenhal in Leiden viert op 15 juli de verjaardag van Rembrandt! Iedereen heeft deze dag gratis entree en je kunt je eigen kraag knutselen, een spannende rondleiding doen, een kindercollege volgen en nog veel meer!



Kinderstoomdagen 8 en 9 juli

Vier het begin van de zomervakantie met de Kinderstoomdagen bij Stoomtrein Katwijk-Leiden op 8 en 9 juli! Je ziet en leert hier alles over stoomlocomotieven, rijdt een rondje mee naast de machinist, kunt een stoombootje maken en meer! Leuk begin van je vakantie!




Vakantiepret!

Peppa Pig Wold of Play

Peppa Pig fans opgelet! Peppa Pig World of Play is dé binnenspeeltuin die peuters en kleuters meeneemt in de wereld van het vrolijke varkentje. Ook laat Peppa zich iedere dag wel een keertje zien... Leuk fotomoment. Wat een magische belevenis in the Mall



Zeehonden zien

Ga op ziekenbezoek bij zeehondenopvang A Seal in Stellendam. Kijk hoe zieke dieren worden verzorgd en leer alles over ze en over hun leefgebied in het vernieuwde bezoekerscentrum. Kids kunnen zelf een (knuffel)zeehond verzorgen. Komen jullie kijken? 




Tijd voor actie!

Klimavontuur

Een actief uitje dat áltijd kan is zippen&klimmen in Adventure City. In dit enorme indoor & outdoor Adventure Park zijn er volop uitdagingen voor divers leeftijden in de vele klimparcoursen, Zip-lines, de 20 meter Free Fall én de unieke Zip-line Rollercoaster! Tof familie-uitje!



Nieuw op het Klimeiland!

Wist je dat bij Klimpark het Klimeiland nu ook een 1 meter parcours is waardoor kids vanaf 6 jaar ook kunnen klimmen en klauteren? Leuk! Alle klimapen groter dan 1.40 kunnen de hogere routes doen en naar beneden zoeven. Supertof! 



Te gek aquapark!

In recreatiegebied Vlietland bij Leidschendam vind je het te gekke Storm AquaparkNaast klimmen & klauteren op de waanzinnige speelstructuur kun je hier ook (super)suppen en genieten op het nieuwe terras. Enjoy! 



Tof springkussenpark

Extreme fun beleef je in het gigantische springkussenpark Bounce Valley, van wipe out en glijbanen tot obstacle runs en een free jump. Voor de kleintjes is er de Mini Bounce. Eén groot jumpavontuur, te beleven in Rotterdam en Zoetermeer. Kom jumpen!



Het lijkt wel vakantie...!


Expeditie Archeon

Gaaf! In Archeon kun je deze zomer 4 of 5 dagen vakantie vieren in een ruime vier persoons lodgetent! Het is inclusief ontbijt, 2 x diner, toegang tot het park, het Romeinse buitenzwembad, de speeltuin en heel veel toffe activiteiten. Boek deze bijzondere vakantie!



Zuiderpark Vakantiepark

Voor het ultieme vakantiegevoel kom je naar het Zuiderparktheater! Het festivalterrein zit vol gratis activiteiten, bijzondere belevenissen en iedere woensdag is er een voorstelling. De opening is op 10 juli met Steven Kazan! Kom je ook naar dit zes weken durend kinderfestival?



Smullen, spelen & relaxen

Aan de kust bij 's Gravenzande vind je Eetcafé Zout: wát een fijn plekje om heerlijk te smullen met je kids! Zij vermaken zich prima in de speeltuin en met het animatieteam en jij hebt een heerlijk relax momentje op het terras. Fijn plekje aan de kust!




Hollandser wordt het niet!

Magische molens

Stap in het molenaarsleven van de jaren ’50 en ontdek het bijzondere erf met de leuke speurtocht. Ontmoet de molenaar én de geitjes Milly en Molly, bezoek een gemaal en doe de mooie rondvaart langs de 19 molens van Kinderdijk! Echt Hollands uitje!



Bezoek de Tweede Kamer

Kinderen zijn tijdens de familierondleiding van ProDemos echt even Tweede Kamerlid. Ze krijgen een doeboekje met opdrachten en puzzels en ontdekken zo hoe de Tweede Kamer werkt. Leuk en leerzaam uitje voor kids vanaf 6 jaar! 



GPS tour in een kek autootje

Boek een 2-persoons Renault Twizy van Renzy met GPS audiotour en tour door Zuid-Holland! Kies bijvoorbeeld het familie-duin-strand-pakket bij Noordwijk. De kids gaan met de fotospeurtocht op zoek naar de geheime code... leuk!



Nederland in het klein

Ontdek het adembenemende Miniworld! In dit Hollandse miniatuurlandschap duurt een dag 24 minuten en fonkelen ‘s nachts duizenden lichtjes. Let op de leuke grapjes in de details en check vooral ook mini Groot-Brittannië in aanbouw. Je kijkt je ogen uit!




Een zomer vol Hollandse meesters

Op de foto als het Meisje!

In het Mauritshuis is van alles te doen deze zomer. Maurits Muis laat je al zijn favoriete schilderijen zien en ga zelf aan de slag in de Kunstwerkplaats. Ook zijn er workshops Stilleven Schilderen, Mobiel Maken en Op de foto als het Meisje! 



Delftse zomerworkshops

Deze zomer maak je je eigen Delftse souvenir in Museum Prinsenhof Delft. Schilder je eigen mok, schaaltje of bord in Delfts blauw en maak een kunstwerk in de stijl van Jan Schoonhoven dat zó in een museum kan hangen!



Nieuwe attractie Madurodam

Deze zomer opent Madurodam een spectaculaire nieuwe attractie waar kunstwerken tot leven komen: De Hollandse Meesters! En er is nog zóveel meer te beleven: van speeltuinen tot het voorkomen van een dijkdoorbraak.




Niet voor landrotten!

Havenuitstapjes

Een bezoek aan het havengebied van Rotterdam begint bij Port Pavilion! Ontdek op de interactieve maquette de leukste fietsroutes, uitkijkpunten, attracties, stranden en nog veel meer uitjes in & rond de haven of laat je adviseren. Kom langs!



Zomer in het Maritiem Museum

Dekzwabberen, touwslaan, loopplank lopen, Professor Plons Klauterparcours... De hele zomer zijn er toffe maritieme activiteiten voor kleine matrozen bij het Maritiem Museum. Met als afsluiter het bruisende Maritiem Festival (30 aug t/m 3 sept)! Check het hele zomerprogramma!



Kom naar de piratenweken!

Ben jij een echte Piraat? Kom dan naar de Piratenweken bij LEGOLAND® Discovery Centre en SEA LIFE Scheveningen! Leer zwaardvechten, maak je eigen piratenboot en zoek de verborgen schat.. Schip Ahoy!



Nieuw onderwateravontuur in Omniversum!

Vanaf 6 juli draait Het grote onderwateravontuur van Barney en Beenie op het gigantische koepelscherm van Museon-Omniversum! Duik mee onder water en ga op een vrolijk, spannend en leerzaam avontuur. Reserveer je kaartje!




Feest, voordeel, kortingen & winactie

Naar World of dinos met 25% korting

Roarrr! Levensechte dinosaurussen nemen deze zomer de Van Nelle Fabriek in Rotterdam over! Ga op ontdekkingstocht, doe de jeepsafari, maak een ritje in de dino express en nog veel meer bij World of Dinos!  8 juli t/m 27 augustus te beleven. Pak 25% korting met de speciale Kidsproof kortingcode!



Fotofeest!

De hele zomer is het groot feest in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam, want het bestaat 20 jaar! Dat wordt gevierd met heel veel leuke activiteiten voor kinderen, van een tof Doeboekje en workshops tot knutselen en een gaaf spel! Vieren jullie het mee?



Voordelig 3 toffe zomeruitjes in Noordwijk

Profiteer deze zomer van een geweldige samenwerking tussen zwembad Binnenzee, Jumpin' Noordwijk en indoorspeeltuin KidsZoo. Met de Zomervakantiepas krijg je ruim €12,- korting op deze 3 uitjes in Noordwijk! 



1+1 gratis dagje sneeuwpret

Bij De Uithof beleef je deze zomer een héél voordelig dagje sneeuwpret! Met de kortingscode SBZOMER2023 betaal je voor 2 personen slechts 1 kaartje! Of je nu gaat skiën of snowboarden: veel plezier is gegarandeerd.



 

Veel plezier deze zomer!

Karin, Nathalie, Jantine & Tamara
Kidsproof Rotterdam, Kidsproof Den Haag en Kidsproof Leiden