3 Tips voor hoe je een tie dye shirt maakt!

13 juli 2020

Thuis zijn onze dochters druk met het "tie dye en" van t-shirts, sokken en jogingbroeken? Ik moet uitkijken dat straks niet al mijn kleding is ge-tie dyed. De dochter van onze collega Claudine, Loïs (12 jaar), legt stap voor stap uit hoe je dit kunt doen samen met je dochter of zoon. Lees je mee?

Wij zijn op dit moment bezig om uit te zoeken of acrylverf of juist textielverf beter is en wat het shirt in de wasmachine doet. Soms lezen we ook dat het beter is om eerst het shirt met elastiekjes en al uit te spoelen. We gaan alles checken en dit laten we zsm in deze blog weten! 

3x zelf een Tie dye shirt maken.

Tie dye is zo leuk om zelf thuis te doen! Eerst ben ik naar de Action gegaan voor verf en elastiekjes. Benodigdheden: wit kledingstuk, bak warm water, zout, acryl verf, bidons, elastiekjes, gewoon water en iets waarop je het gaat doen (plastic zakken).- Doe zout in de bak met warm water, even roeren en leg dan het witte kledingstuk erin.
- Knijp het witte kledingstuk uit en leg het op plastic zakken. - Doe acryl verf in de bidon. 1 deel acrylverf en 3 delen water. Schud de bidon. PS: Mijn vader was niet zo blij dat ik zijn bidons heb gebruikt :)ONTWERP 1 TIE DYE T-SHIRT
Voor het eerste ontwerp knijp je het shirt gewoon slordig bij elkaar en doe er dan elastiekjes omheen.- Dan pak je de bidon met het verfmengsel en verdeel je het over het shirt.- Leg dan het shirt ergens neer en laat hem drogen.ONTWERP 2 TIE DYE T-SHIRT

Voor het 2e ontwerp gebruik je een vork. Zet de vork met de punten midden in het shirt en draai de vork. Zo ontstaat er een draai.- Doe er dan elastiekjes omheen. In de vorm van een soort ster, van 8 vakjes.- Geef ieder vakje een kleur.
- Laat het kledingstuk nu een uur drogen.

ONTWERP 3 TIE DYE T-SHIRT
Voor het derde ontwerp rol je je shirt op en doe keer elastiekjes omheen. Geef ieder vakje een kleur. - Laat het kledingstuk een uur drogen.
- Na het uur haal je van alle kledingstukken de elastiekjes eraf. 
- Leg het nu ergens op een wasrek en laat hem nu 2 uur drogen. - Als het shirt daarna niet droog genoeg is kan je het shirt altijd in de droger doen.

Veel plezier met tie dye-en!

Groetjes, Loïs