3 x schattige herfstdiertjes knutselen!

27 september 2022
Komen jouw kinderen ook altijd thuis met van die mooie herfstschatten? Nu de blaadjes van de bomen vallen is het prachtig weer om naar het park, bos of speeltuin te gaan. Daar liggen de mooiste herfstschatten zo voor het oprapen! Gekleurde bladeren, kastanjes, dennenappels, eikels, beukennootjes en nog veel meer.
Na een wandeling komen mijn kinderen altijd terug met jaszakken vol schatten uit het bos of park. Maar wat kun je er eigenlijk nog meer mee doen dan alleen verzamelen? Na een tijdje liggen ze meestal bij ons thuis te verstoffen en worden ze uiteindelijk (in een onbewaakt moment) weggegooid.

De dochter van een van onze Kidsproof collega's maakte deze schattige herfstdiertjes van haar vondsten. Leuk en makkelijk om samen met je kinderen te maken! Lief rupsje

Dit lieve rupsje eet gelukkig niet je plantjes op en is gemaakt van mooie grote kastanjes. Natuurlijk kun je dit diertje ook maken van eikels die van de bomen zijn gevallen.
Een beer of rendier van kastanjes

Zijn ze niet schattig? Dit rendier of het beertje bovenaan op deze pagina maak je op een echte herfstdag als je samen met je kids buiten hebt gewandeld om daarna te knutselen met natuurlijke materialen. Superleuk, en de meeste kinderen zijn er dol op!

Kijk voor meer herfstknutsels in onze DIY-rubriek
Veel plezier!

Deze mooie herfstmaterialen werden in het bos gevonden tijdens het wandelen. In onze rubriek eropuit in de natuur vind je mooie plekjes waar je heerlijk met de kids kunt wandelen én materiaal kunt verzamelen om te knutselen!