• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

5 gratis uitjes met de kids

21 augustus 2023
Er lekker op uit trekken met de kids hoeft niet veel te kosten. Sterker nog: we hebben 5 leuke uitjes geselecteerd die zelfs helemaal GRATIS zijn. Je vindt ze hieronder.
Naar de dieren
Mijn kids zijn nu wat ouder, maar wat ben ik er vroeger veel geweest: de kinderboerderij. Van geiten voeren tot konijnen aaien, altijd een succes! Veel kinderboerderijen hebben bovendien leuke activiteiten in het weekend of de vakantie. Check hier alle kinderboerderijen in de regio.
Hiep, hiep, naar de bieb
Je komt er echt niet meer alleen om een boek te lenen. Bij de bibliotheekvestigingen in de regio is van alles te beleven! Van gratis workshops voor kids tot voorleesmiddagen en de Erasmus Experience! Tot 18 jaar is lidmaatschap bovendien helemaal gratis.
Bootjes kijken
Turend over de Maas kom je de mooiste schepen tegen! Regelmatig liggen er schitterende cruiseschepen aan de kade bij de cruiseterminal. Ook het ss Rotterdam is vanaf de kade al indrukwekkend en als je geluk hebt, kun je aan de overkant de Amfibibus het water in zien gaan!
Midden tussen het groen
Rotterdam telt een aantal prachtige parken, waar je met de kids heerlijk kunt picknicken. Vaak is er ook een leuk speeltuintje, zoals in het Vroesenpark. Voetbal of rackets mee en spelen maar. In het Schiebroekse Park kun je oog in oog komen te staan met de Schotse runderen die daar grazen. Het Zuiderpark is zelfs het grootse stadspark van Nederland met speelterrein, strandje, eilandjes en heel veel water! En dan heb je nog de natuurspeeltuinen zoals de Tuin van Floddertje, waar de kids volop kunnen klimmen en ravotten. Maar ook het mooie Bergse Bos, het Kralingse Bos én het avontuurlijke Eiland IJsselmonde! Bekijk hier alle uitjes in de natuur.
Naar de haven
In de museumhaven van het Maritiem Museum kun je de mooiste historische schepen en kranen bewonderen! Om erin te kunnen heb je een kaartje van het Maritiem Museum nodig, maar ze zijn al prachtig van de buitenkant! Zoals het meer dan 100 jaar oude topstuk de ‘Annigje’ en de drijvende krachtpatser Simson. Wil je het moderne havengebied zien op de Maasvlakte? Dan is een bezoek aan FutureLand zeker een aanrader!Veel plezier!