8 x makkelijke hapjes voor het kerstdiner op school

5 december 2023
Voor het kerstdiner op school hapjes en gerechtjes vinden, die iedereen lekker vindt... Ieder jaar is het een grote uitdaging! Hier vind je tips voor leuke én lekkere hapjes. Die ook nog eens niet al te veel tijd kosten! Niet alleen voor in de klas, maar óók leuk om samen te maken voor de kerstdagen!
8 makkelijke én mooie hapjes voor het kerstdiner of kerstontbijt op school
Deze acht hapjes kun je van tevoren maken, zijn lekker makkelijk en snel klaar en kunnen niet mislukken (geloof me, ik ben géén keukenprinses en dit zijn mijn voorbeelden). 

Gezonde én zoete hapjes, kies maar wat jij wilt!

 
Pita-kerstboompjes
Nomnomnom! Snij een pitabroodje in pizzastukjes, besmeer ze met (zelfgemaakt of zelfgekochte) guacamole, blokjes paprika als slinger en een pretzelstokje als boomstam. Zalig!

Rendier-kaasjes
Deze nieuwsgierige rendieren heb je in een handomdraai gemaakt: stukje Vache-qui-rit-smeerkaas, twee pretzels als geweien én voor het gezichtje kun je kiezen tussen hagelslagjes als ogen en een M&M als neus óf stukjes zwarte olijf als oogjes en een rondje rode paprika als neus. Mmm…Zoete boompjes
Deze boompjes maak je van (zelfgebakken of zelfgekochte) brownies of chocoladecake. Driehoekjes snijden, zuurstokje erin prikken, en dan met eetbare schrijfgel een slinger tekenen. En als finishing touch: M&M’s als kerstballen. 

Brownie-rendieren
Zo simpel en zo grappig: vierkante stukjes brownie zijn je basis, een rode M&M erop als neusje, kant-en-klaar gekochte snoepoogjes erop én twee pretzels als oren. Eigenlijk te lief om op te eten….Warme pizza-sokjes
Deze schattige kerstsokjes maak je van croissant- of pizzadeeg, een lepeltje pizzasaus, beetje geraspte kaas en vers gesneden baslicum. Eventjes in de oven en snél naar school! (Wel even van tevoren zo’n leuk sok-vormpje kopen)

Chocolade-mint pretzels
Hier kun je eindeloos veel varianten op bedenken. Wij hebben onze grote pretzel-sticks gedoopt in gesmolten witte chocolade en toen door een bakje gerold waarin we stukgeslagen zuurstokjes én rode en groene hageltjes hadden gemengd. Beetje bijstrooien met je vingers en wat ziet dat er feestelijk uit!Broccoli-boom
De állermakkelijkste: deze broccoli-boom maak je van gele paprika, kerstomaatjes, broccoliroosjes, bloemkoolroosjes én zoete stengeltjes. Eén belangrijke tip: maak de roosjes niet te klein én snij de steel goed plat af, zodat ze mooi blijven liggen.

Kiwi-pret
Deze kiwi-kerstboom maak je het makkelijkst met golden kiwi’s. De stam is een schilletje, de ster is uit een gele paprika gesneden, frambozen en blauwe bessen zijn de ballen. Zó klaar en zó lekker!

Dus voor alle lastminute-mama’s: veel plezier met het maken van de hapjes en geniet van de gezellige sfeer rond het kerstdiner op school en thuis!

Psst... check onze Uitagenda voor de tofste uitjes in de kerstvakantie!