7 x gave speurtochten in de buurt, in de stad of erbuiten

20 december 2021
Speurtochten, kids zijn er gek op! Met een (digitale) kaart een spannende route volgen en onderweg leuke opdrachtjes doen, het is altijd een succes. Daarom deze 8 superleuke speurtochten die de kinderen in de regio Rotterdam en Dordrecht kunnen doen. In de buurt van je huis, in de stad of daarbuiten.
8 toffe speurtochten in de regio Rotterdam en Dordrecht
IN DE BUURT 

Fotospeurtocht
Zelf een fotospeurtocht in je eigen buurt maken is heel eenvoudig! Bedenk een route, maak op de route foto’s van herkenningspunten en print deze uit. De kids gaan vervolgens met de foto’s de route volgen. Afhankelijk van de leeftijd kun je de speurtocht makkelijk of moeilijker maken.



Troovie
Nog een toffe speurtocht die je snel zelf in elkaar zet, is met de app van Troovie! Download de app op je telefoon, maak in 5 minuten je eigen speurtocht met leuke animaties, geluiden en grappige opdrachtjes. Vang bijvoorbeeld monters met professor Pruttel of zoek samen met kapitein Jack Mc Troovey de geheime schat! Welk avontuur kiezen jullie?
Note: de Troovie app is binnenkort weer beschikbaar. Houdt de website in de gaten.



IN DE STAD


Verhaalvontuur
Ontdek bruisend Rotterdam met de interactieve speurtocht Verhaalvontuur! Met een echte speurkaart in de hand loop je een route door de stad en hoor je spannende verhalen over de plekjes waar je langskomt. Je gaat op vlaggenjacht, leert Rotterdams praten op de markt en nog veel meer! Kraken jullie de code?



Kinderstadssafari Gouda 
Wist je dat er in de binnenstad van Gouda bijzondere dieren te vinden zijn? Doe de leuke kinderstadssafari en ontdek het zelf! Langs de route kom je langs allerlei leuke plekken om te spelen, winkelen en eten. Vinden jullie alle dieren?



BUITEN DE STAD

Speurtocht in het Bergse Bos
Met de leuke speurtocht van familierestaurant Bergsche Plas duiken jullie het Lage Bergse Bos in, op zoek naar sporen! Het is geen uitgezette speurtocht. Onderweg zijn er leuke opdrachten te doen, na afloop staat er een glaasje Ranja met wat lekkers klaar voor de kids.



Strandspeurtocht
Op het Maasvlaktestrand valt véél te ontdekken! Tijdens de strandspeurtocht van FutureLand struin je over het strand en leer je van alles over de omgeving en de dieren. Misschien spotten jullie wel een zeehond of zandhagedis! Download de gratis speurtocht van de site van FutureLand en speuren maar!


Speurtocht door de duinen
Speciaal voor speurneuzen van 6 t/m 12 jaar is er een spannende speurtocht door de duinen van Rockanje uitgezet. Onderweg zie je hoge bomen, natte valleien met bloemen en kale duinen. Volg de bordjes met de groene of oranje specht en doe de leuke opdrachten. Als je door het klaphekje bent, kan de speurtocht beginnen….



VEEL SPEURPLEZIER!

TIP: lees ook onze andere blogs met coronaproof tips voor uit en thuis in de regio Rotterdam en Dordrecht