De favoriete hotspots van Karin

1 februari 2015
Karin is de nieuwe sitemanager van Kidsproof Rotterdam. Lees hier haar eigen favoriete tips!
Karin Saelens (43) is de vrouw achter Kidsproof Rotterdam. Ze woont er natuurlijk zélf en is moeder van twee vrolijke meiden van 5 en 9 jaar.

Over Kidsproof Rotterdam
Kidsproof.nl kwam voor haar als geroepen: “Er is in Rotterdam heel veel leuks te doen voor kinderen, maar er is nergens een goed en actueel overzicht van wat je waar kunt doen. Daardoor miste ik toch vaak leuke activiteiten of kon ik op het moment dat we bedachten dat we zin hadden om er samen op uit te gaan niet iets origineels bedenken.”

Dat probleem hoeft, dankzij de inspanningen van Karin, niemand in Rotterdam meer te hebben. Kidsproof Rotterdam is een heerlijk overzichtelijke en vrolijk uitziende website geworden, waar je snel iets op kunt zoeken als het gaat om activiteiten met en voor je kinderen! Natuurlijk zijn wij benieuwd wat haar eigen favoriete tips zijn…

Tips voor de voorjaarsvakantie
De voorjaarsvakantie staat bijna voor de deur, dus op Kidsproof.nl vind je heel veel inspiratie om samen met je kinderen leuke dingen te doen. De favoriete uittips van Karin zijn:

1. Schaatsbaan Rotterdam. Deze tijdelijke baan is nog tot eind februari te bezoeken, dus nog even voor de laatste keer de schaatsen onder binden!

2. Weer of geen weer, bij de Ontdekhoek zit je lekker droog en de kids kunnen lekker allerlei proefjes doen en dingen maken. Altijd een succes!

3. Zelf heb ik twee echte meiden-meiden. Een cursus armbandjes maken staat hoog op hun verlanglijstje. En ik vind dit uiteraard ook helemaal niet erg om te doen. In Rotterdam Noord zit MBR Bracelets & More, daar kun je je eigen naamarmbandjes maken. Dat gaan wij dus binnenkort een keer proberen!

Regendagen
En wat doe je het liefst op een druilerige dag met de kinderen?

"Naast lekker uitslapen en in je pyjama rondhangen? Meestal kijken we of er in één van de theaters een leuke kindervoorstelling is, bijvoorbeeld in de Doelen of de Rotterdamse Schouwburg. Zij hebben op zondag regelmatig hartstikke leuke voorstellingen, waar soms op het laatste moment nog kaarten voor verkrijgbaar zijn.”


Binnen & buiten spelen
En als je kids een keertje echt moeten uitrazen, welke speelplek is dan favoriet?

“Mij maak je er niet echt heel blij mee, maar de kinderen vinden het geweldig om naar een binnenspeeltuin te gaan. De laatste keer ben ik met ze naar Monkey Town in Bleiswijk geweest en dat was een groot succes. Dit voorjaar wil ik heel graag weer naar Tiengemeten, een enorme natuurspeeltuin onder Rotterdam!

Het leukste kinderfeestje
Voor Kidsproof Rotterdam maakte Karin het meest complete overzicht van leuke adressen voor kinderfeestjes, we zijn natuurlijk heel benieuwd wat het leukste feestje van háár kinderen was?

“Ik heb het voordeel dat mijn kinderen in de zomer jarig zijn. Hierdoor kan ik altijd kiezen voor een binnen- of buitenfeestje. Zo was het surffeestje van mijn oudste dochter bij Surfschool.nl in Hoek van Holland een groot succes.
Maar ook in de winter zijn er veel leuke feestjes te vieren in Rotterdam hoor, kijk maar eens snel in de categorie Kinderfeestjes en filter de resultaten op ‘binnen’.”

Shopaholics
En dan nog even een echte vrouwen-vraag: waar shop je zelf graag voor kinderkleding en  leuke kadootjes?
“Eh, waar shop ik niet graag voor kinderkleding en kadootjes kun je beter vragen? Haha, wat dat aangaat ben ik geloof ik een beetje een shopaholic...
Al mijn leuke adresjes heb ik in de categorie Kinderwinkels gezet, één daarvan is Klein beginnen & Grooot, voor kinderkleding en kadootjes slaag ik daar bijna altijd!