• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Dagje Rotterdam centrum met de kids in de zomervakantie

6 juli 2023
Rotterdam is echt een héle leuke stad om met kinderen te bezoeken. In deze blog delen we onze favoriete tips voor een leuke dag uit met je kids!
Bezoek de MuseumKubuswoning!

Het Centraal Station is een ideale start van een dagje Rotterdam, maar je kunt ook gerust met de auto komen. Parkeer je auto gratis bij P&R Kralingse Zoom aan de rand van de stad en stap daarvandaan op de metro naar het centrum.  

In het centrum van de stad vind je verrassend leuke plekjes voor kinderen. Museum Rotterdam ligt pal achter het indrukwekkende stadhuis van Rotterdam op de Coolsingel en heeft een knutselhoek, een legohoek én allerlei doe-activiteiten voor kinderen. Ben je hier uitgekeken en uitgespeeld? Stop dan even voor de beroemde appeltaart van Dudok op de Meent. Zó lekker! 

Achter de Meent ligt KidsMarina: hier kunnen kinderen (met zwemvest) in een politiebootje of watertaxi een stukje varen op de Rotte, midden in het centrum. Zo cool! Loop vanaf de bootjes naar de Laurenskerk. Gluur hier even naar binnen voor een blik op de indrukwekkende gewelven.

Loop via de Hoogstraat (wij stoppen altijd graag bij Sostrene Grene voor wat leuke kinderknutselspulletjes) naar de bekende Markthal. Een prachtig gebouw, met indrukwekkend beschilderde ramen. Je kijkt je ogen uit! Ga hier met je kids op zoek naar iets dat ze héél erg lekker vinden: een reuzestroopwafel of donut, een frozen yogurt ijsje of een fruitsmoothie. Zo hebben ze genoeg energie voor de volgende stop ;-) 

Vanaf de markthal steek je de markt over naar de Kubuswoningen. Ga met de trap naar boven, loop er tussendoor, bezoek de kijkkubuswoning en steek dan de weg door naar de Oude Haven met alle gezellige terrasjes. Overigens is in een van de kubuswoningen een Stayokay gevestigd, een superleuk en origineel logeeradres voor als je langer wilt blijven! 

Als je om de Oude Haven heenloopt, kom je bij Lot & Daan. Een heerlijke plek voor ontbijt, lunch en diner op het Gelderseplein. Op het terras kunnen de kids heerlijk spelen, maar ook binnen vermaken ze zich prima. Aan de voorkant van dit pleintje, aan het water, staat het stoere Mariniermuseum. Hier kun je met de kids interactief op een missie als een echte marinier. Echt een aanrader, mijn kids vonden het geweldig!

Een stukje verderop, op de Blaak, vind je het Maritiem Museum. Het best bewaarde geheim van Rotterdam is toch wel Professor Plons, de ‘binnenspeeltuin met dakterras’ van dit museum. Ideaal om de (kleine) kids nog even heerlijk te laten spelen. Maar ook de tentoonstelling Zeemonsters en de Offshore Experience zijn echt superleuk voor het hele gezin. 

Zijn de kids nog niet moe? Neem dan vanuit de Leuvehaven achter het museum de watertaxi naar Hotel New York. Vroeger vertrokken hiervandaan de cruiseschepen van de Holland Amerika Lijn. Nu is het een gezellig restaurant waar je met je kids heerlijk kunt eten. De vaartocht ernaartoe, met een watertaxi over de Maas, is echt een belevenis! 

PS: eigenlijk is een dagje Rotterdam lang niet voldoende om deze leuke stad te ontdekken met je kids. Heb je langer de tijd? Lees dan onze blog met tips voor een weekendje Rotterdam met kinderen