Er is zoveel leuks te doen voor kids op Eiland IJsselmonde!

8 augustus 2019
Je zou het wellicht niet verwachten maar pal onder Rotterdam ligt een prachtig gebied met bos, veel water en schitterende uitzichten: Eiland IJsselmonde. In deze mooie omgeving zijn de leukste activiteiten te doen voor de hele familie! Van avonturenpark en klimbos tot struinen in de natuur en het boerenleven ontdekken. Ga je mee?
Onlangs gingen we op pad om het gebied rond Rhoon en Poortugaal eens te gaan verkennen. We starten met een wandeling in de Carnisse Grienden. Net voorbij de woonwijk Carnisselande ligt dit prachtige stukje natuurgebied, waar je een mooie wandeling kunt maken langs de Oude Maas.Je kunt kiezen voor een tocht van 1,5 of 2,5 kilometer. Wij nemen de korte route en lopen op het fijne verharde pad tussen de mooie knotwilgen en over leuke houten bruggetjes. Op een uitkijkpunt aan de Oude Maas heb je een prachtig zicht op de grote binnenvaartschepen die voorbij varen, beladen met containers. Jammer genoeg spotten we geen bevers, hazen of kikkers maar op de vogelspotplek - die wel nodig gesnoeid moet worden - zien we volop vogels. Echt een mooie, niet te lange tocht voor de kids, waarbij genoeg te zien is!

Dagje speelplezier
Een stukje verderop, in Rhoon, ligt het Albrandswaard Avonturen Park, kortweg AAP. Volgens de website kun je je hier makkelijk een dag vermaken. Speeltuin, zwemplas, stormbaan, lage klimwand, voetbalveldje, kabelbaan…. het is er allemaal, dus dat belooft inderdaad een dag vol avontuur te worden.Gelukkig is het prachtig weer, dus er gaat eerst geplonsd worden. In het ondiepe water liggen leuke speelattributen als matten, emmers en schepjes. Ook is er een houten stellage waar met zand en water gespeeld kan worden. Met een spannende touwbrug kunnen de kids naar het eiland in het midden van de plonsplas. Rond het water staan nog meer speeltoestellen, zoals een touwtoren, glijbaantje en wipkippen. De air trampoline is populair en ook de kabelbaan wordt goed gebruikt. Mijn kids wagen zich op de coole stormbaan vol uitdagende netten en touwen. Best hoog op sommige punten en daarom niet geschikt voor jongere kinderen.Fijne plek
Tijd om iets te eten. Ook dat kan hier, er is een kiosk. Het assortiment is niet heel uitgebreid, de tosti’s als lunch zijn heerlijk. Verder kun je er ook patat, snacks en ijs krijgen. Op het terrein lopen oplettende (bad) meesters en juffen rond, allemaal supervriendelijk, en er hangt een ontspannen sfeer. Naast picknicktafels met parasols zijn er onder een overkapping lange tafels waar je lekker kunt aanschuiven. Ook zijn er kleedkamers en douches aanwezig.Al met al is het terrein niet zo groot, maar daardoor juist prettig overzichtelijk en er is méér dan genoeg te doen, met name voor kids in de basisschoolleeftijd. Goed voor een dag vol speel- en spetterplezier!

Als we na een leuke dag het terrein aflopen, komen we langs het Abel. Klimbos en het restaurant Tasman. Een bord buiten vertelt dat ze zelfgemaakt ijs verkopen. Een stuk verderop ligt Zorgboerderij De Buytenhof, waar voor kinderen ook veel te zien, doen en beleven is. Er is nog genoeg te ontdekken voor de volgende keer!

Ook een dagje naar Eiland IJsselmonde? Check hier wat je er allemaal kunt gaan doen!