GETEST: De digitale X-Cube Escape Missie!

12 april 2022
In het pas geopende Hollywood Event Center in Rotterdam kun je als geheim agent op een escape missie in de digitale X-Cube! Wij probeerden de kidsmissie uit, lees hier hoe wij deze spannende digitale zoektocht om te kunnen ‘ontsnappen’ beleefd hebben.
Wij testten de X Cube Escaperoom uit bij Hollywood Event Center
Bij de balie krijgen we een code waarmee de deur van de Cube opengaat. We voeren de code in de cabine in en het spel begint! Je krijgt een aantal opdrachten, waarbij je de oplossing in de kamer moet zoeken om de code te kraken. Daarmee ga je dan weer naar het next level.  



Op zoek naar de code
De game begint, de kamer wordt donker. Op het grote scherm vertelt een dame ons wat er gaat gebeuren. We krijgen spionnentraining! Als we alle opdrachten goed uitvoeren, zal de deur uiteindelijk opengaan en mogen we onszelf Master Spy noemen! We gaan onder andere op zoek naar een vermiste spion en proberen een bom te ontmantelen. Via het grote touchscreen moeten we na een opdracht telkens weer de gevonden code invoeren. Elke keer weer spannend: is het de juiste? Ook omdat je maar 4 – 6 minuten hebt per missie.  



Gave opdrachten
Het zijn echt coole, heel afwisselende opdrachten. We luisteren naar geluidsfragmenten waarbij op schermen achter ons woorden en cijfers verschijnen. Koppelen we de juiste woorden aan het juiste cijfer, dan kunnen we de code kraken. Bij het spel Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet moet je via camera’s op straat een man met een rode pet volgen. Aan wie geeft hij een verdachte rugzak? Dat is nog best een lastige opdracht! Ook is er een toffe telopdracht en worden er drie spionnen verhoord. Wie liegt er?  

We werden er bloedfanatiek van! Mogen we ons de beste (kinder)spionnen ter wereld noemen? Gelukkig, na de laatste opdracht opent de deur! Nog even een groepsfoto en dan stappen we snel door de deur naar buiten.  



Superleuk voor kids
De X-Cube Escaperoom kan met minimaal 2 en maximaal 6 personen worden gespeeld en is superleuk voor kinderen vanaf 7 à 8 jaar. Er is een programma speciaal voor kinderen, met 2 moeilijkheidslevels. Kom je er even niet uit? Er is altijd een begeleider aanwezig die kan helpen. Ook kun je om hints vragen.  

Wij vonden het een superleuke game en goed te doen. Lekker interactief en afwisselend. Dat je echt moet samenwerken om de codes te kraken, maakt het nog uitdagender en spannender. Niet alleen leuk om een keer met het gezin te doen, maar ook echt te gek voor een origineel én spannend kinderfeestje! Kijk voor alle informatie en reservering op de website van het Hollywood Event Center.

Naar de website