Kidsproof reporter op pad met de Rotterdampas deel 2

26 juni 2023
In april was al te lezen hoe Kidsproofblogger Nathalie en haar gezin eropuit gingen met de Rotterdampas. Met deze pas kun je gratis of met korting allerlei leuke activiteiten doen in en om Rotterdam. Ook in de afgelopen weken heeft het gezin volop gebruik gemaakt van de pas. Lees hier wat ze beleefd hebben en doe inspiratie op voor de aankomende zomerweken.
Onze Kidsreporters gingen eropuit met de Rotterdampas

In Rotterdam

Wist je dat er midden in de stad een bijna echte jungle is? Waar je heerlijk kunt spelen en ravotten? Wij wisten het ook niet. Maar de Rotterdampas-gids heeft ons de weg erheen gewezen. Het heet ‘Natuurspeeltuin De Speeldernis’ en het ligt verborgen tussen de dierentuin, de gevangenis en een moskee.Met de Rotterdampas krijg je onbeperkt gratis entree. Ook kun je er iets lekkers eten of drinken en de pas geeft ook nog eens vijftig procent korting op een raket ijsje. Onze kinderen waanden zich in De Speeldernis heuse padvinders tussen de hutten en het kampvuur. Over boomstammen, door tunnels en op blote voeten door het water. “Als ik jarig ben, wil ik hier mijn feestje geven”. Staat genoteerd.

Om Rotterdam

Ook even buiten Rotterdam kun je met de Rotterdampas van het groen genieten. Op een heerlijk zonnige dag ging ik met mijn jongste twee zoons naar Avonturenboerderij Molenwaard (eenmaal gratis entree met de pas).Op de boerderij van Fien en Teun leer je op speelse wijze alles over het boerderijleven en kun je zelfs je boerderijdiploma halen. Verder kun je klimmen en klauteren op het Fien en Teun Speelplein, maar ook een ponyritje maken, varen langs de molen en tuffen op een tractor. Bij onze jongens viel het wilgendoolhof erg in de smaak. Extra feestelijk is dat Avonturenboerderij Molenwaard dit jaar vijf jaar bestaat. Er is een speurtocht en een show in het verjaardagsthema om dit heugelijke feit te vieren.Vooraf maakte ik me enigszins zorgen of mijn middelste zoon (7) wellicht al te oud was voor de boerderij. “Ik sla gewoon alle kinderachtige dingen over”, zei hij. Uiteindelijk hebben we geen attractie overgeslagen, waren ze zelfs niet uit de geitenweide weg te slaan en deden we spreekwoordelijk het licht uit. Een heerlijke dag!

Fun and Games

Uiteraard is het ook bij ons niet altijd Fun and Games. Ook voor ons gezin moet soms geshopt worden voor nieuwe schoenen en andere noodzakelijkheden. Maar nu we deze plichtplegingen combineren met de Rotterdampas, zijn deze uitjes ook voor de kinderen een stuk aantrekkelijker. Zo begonnen we onlangs onze boodschappendag met een boottochtje in de Leuvehaven.Met de pas kun je één keer gratis een bootje huren in de Kids Marina. Zelf een brandweerboot, watertaxi of regenboogvaartuig besturen bleek nog niet zo makkelijk. Daar moet je best wat stuurmanskunsten voor uithalen. Maar des te trotser waren de scheepsjongens op zichzelf. Eenmaal terug aan wal werden de inkopen gedaan. Dit verliep wonderwel voortvarend nu er ter afsluiting nog iets leuks in het verschiet lag; een ijsje bij de bekendste ijssalon van Rotterdam, Capri. De Rotterdampas laat je eenmaal gratis een ijsje (met twee bollen!) uitkiezen. En voor wie er geen genoeg van krijgt: je kunt met de pas ook nog een keer terug voor een ijsje met 25 procent korting.Zomerpret

De zomervakantie komt er weer aan. Dat betekent zeeën van tijd om iets met de Rotterdampas te ondernemen. En dat is maar goed ook, want er is nog zo veel meer te doen of nog eens te doen! Hadden we het zwembad al gehad?

Informatie over de Rotterdampas

Met de Rotterdampas kun je gratis of met een fikse korting superleuke uitjes in Rotterdam en omgeving beleven! Heb je nog geen Rotterdampas? Check de roze button hieronder of kijk hier voor alle informatie, de voordelen én hoe je 'm makkelijk en snel kunt aanvragen.  

Veel plezier deze zomer!
Kidsproofblogger Nathalie Naar de website