Leuke DIY tip: zelf kaarsen in vorm draaien

13 januari 2023
Nu het donkere dagen zijn, vinden we het af en toe gezellig om een kaars aan te steken. Een waxinelichtje, een stompkaars of van die mooie dinerkaarsen. Deze laatste kun je zelf heel makkelijk in een gedraaide vorm maken. Een leuk klusje om samen met de kids te doen op een vrije middag. Collega Sherida had in de la nog wat kaarsen liggen en ging er samen met haar kinderen mee aan de slag.
Leuke DIY activiteit samen met de kids: zelf kaarsen in vormen draaien
Benodigheden:
-Kaarsen
-Warm water
-Deegroller

Hoe doe je dit?
Als eerste verzamel je een paar kaarsen, ongetwijfeld heb je er wel een paar in huis en anders zijn ze o.a. in de supermarkt snel te vinden. Wij hadden nog een heleboel kleurtjes in huis liggen. Nadat de kinderen een paar kaarsen hebben gekozen laten we de gootsteen vol lopen met warm water.Daarin leggen we de kaarsen en wachten ongeveer 15 minuten. Na een kwartiertje zijn de kaarsen zacht en begint het draaien.

Pak voorzichtig een kaars uit het water en maak de bovenste helft plat door er met de deegroller overheen te rollen. Doe dit ook aan de andere kant. Let op dat je het bovenste stuk en het onderste stuk van de kaars rond laat (voor het aansteken).

Zodra je een mooie platte kaars hebt, houd je hem nog even in het warme water. Daarna draai je voorzichtig de kaars zoals je een doek uitwringt. En voilá, je hebt een prachtig gedraaide kaars. De volgende kaars wordt uitgekozen en deze rollen we voorzichtig op als slak. Start aan de onderkant en rol hem dan voorzichtig op tot halververwege. Check nog even dat het bovenste stuk recht is, anders krijg je een druppende kaars als hij aangestoken is. Tip: wanneer het rollen niet zo soepel gaat, leg je de kaars weer even in het water of je rolt hem op in het warme water. 

Nummer 3 wordt een slangenkaars. Draai deze in de vorm van een S en zorg ervoor dat het onderste deel waar de kaars op steunt een beetje plat is, zodat de kaars stevig staat/ligt.De kinderen werden zo enthousiast van het kaarsen draaien dat ze er een hele middag zoet mee zijn geweest! 

Handig: laat de kaarsen een paar uur drogen zodat ze makkelijk aan te steken zijn. Plaats onder de kaars voor de zekerheid vóór het aansteken een oud bord of een kaarsenplateau, want ze gaan met deze prachtige vormen wel een beetje lekken ;-)

Veel plezier!


Sherida