De leukste tips voor een stedentrip in de regio Dordrecht!

6 februari 2024
Dordrecht en omgeving is hot en happening! De stad werd door de Engelse krant The Times al uitgeroepen tot een van de 30 onontdekte ‘juweeltjes’ in Europa. Je hebt hier véél: een historische stad met een gezellig centrum, leuke dorpjes in de omgeving, natuur, water, gave kinderlocaties en fijne eetadresjes. Superleuk voor een stedentripje, een dagje eropuit of lang weekend weg met de kids! We verzamelden een aantal hotspots in en om Dordrecht.
Doe eens een rondje Dordrecht en omgeving in de vakantie!
We beginnen in Dordrecht zelf, de oudste stad van Holland!

Maak hier een stop bij Hof van Nederland, waar je een belangrijk stukje Dordtse geschiedenis beleeft. Speel met de hele familie het Grote Hofspel of ga aan de slag met het maken van een krant!


Huis van Gijn en Nationaal Onderwijsmuseum

Stap ook binnen - én terug in de tijd - bij Huis van Gijn, waar alles sinds 1900 heeft stilgestaan bij de familie van Simon van Gijn. De bewoners lijken elk moment thuis te kunnen komen! Ontdek hoe de familie leefde met de leuke audiotour, tablet of het speurblad.

Terug naar school ga je in het Nationaal Onderwijsmuseum! Hier kun je in de schoolbanken schuiven van vroeger, nu en in de toekomst. Ook voor ouders, opa's en oma's zéker een feest van herkenning.


Creepz Streetware en Juffrouw Pollewop

Shop till’ you drop
Zin in een middagje shoppen in Dordrecht? Struin voor kinderkleding in de leuke winkeltjes in de Vriezestraat, zoals Creepz Streetwear en Skateshop Fier. Bij Juffrouw Pollewop vind je origineel speelgoed, fijne hobbymaterialen en meer vrolijke blijmakers. Loop door naar Bluebirds in the Backyard in de Wijnstraat, een warenhuis met winkel, restaurant en speelplek voor kids inéén.

Iets verder ligt de Voorstraat met ook hier fijne winkels, zoals Kind zo blij. 4 Your Games is een spelletjeswalhalla en Olala Chocola hét chocoladeparadijs! Maak een tussenstop bij Het Magazijn voor lunch en ga dan door naar de Groenmarkt voor boekwinkel De Giraf. Kijk je ogen uit bij cadeauwinkel Magical Gifts, gespecialiseerd in Disney spulletjes. Plof nog even neer in de tuin van Il Gardino Gelato voor een heerlijk ijsje, taartje, cappuccino of muntthee en de dag is compleet!


Olala Chocola en Het Magazijn

Familie-uitjes
Een stukje verder rijden liggen 3 leuke familie-uitstapjes bij elkaar. Even buiten Dordrecht, in de Merwehal, heb je voor de kleinere kids speelparadijs Lizz4Kids. Meer zin in een potje bowlen? Bowling Dordrecht zit een deur verder. Ook kun je hier een reis om de wereld in 18 holes maken bij Glow-in-the-dark Minigolf. Iets grotere kids vinden genoeg uitdaging tijdens een familierondje op de kartbaan van Go-Kart. Trek gekregen? Bij familierestaurant A15, ook op deze locatie, vindt iedereen iets lekkers!


Board Academy en Klimpark Biesbosch

Dagje op en bij het water
Tijdens een zonnige dag het water op? Een bootje huren of een rondvaart maken - al dan niet met een hapje en een drankje… het kan allemaal in de Biesbosch, een prachtig en uitgestrekt natuurgebied. En als je daar toch bent, breng dan meteen een bezoek aan het Biesbosch Museumeiland met het voor kinderen leuke schaalmodel van de Biesbosch, vol dammen en sluizen! Toch liever iets actievers? Ga bij Board Academy suppen of bij Klimbos Dordrecht de hoogte in!

Nog meer leuke plekjes in de regio en zeker een bezoekje waard zijn het Nationaal Baggermuseum in Sliedrecht (de baggertuin is superleuk voor kids), Molen Kijck over de Dijck en De Heerlijkheid van Papendrecht.Baggermuseum en Villa Augustus

Bijzonder logeren
Maken jullie er een weekendje weg met de kids van en zoek je nog een bijzonder logeeradres? Je kunt slapen in een watertoren! Er zijn maar liefst 2 torens in de regio Drechtsteden waar je kunt logeren. Dicht bij het centrum van Dordrecht staat Villa Augustus, waar 3 tuinkamers zijn ingericht voor ouders met kinderen. Familiehotel De Watertoren van Dubbeldam kijkt uit over de polders richting de Biesbosch.

Dagje of weekendje Rotterdam met de kids? Dit zijn leuke adressen en uitjes!