Schoolsportvereniging: sporten direct na school én dichtbij

9 februari 2022
Dat bewegen supergoed is voor kinderen weten we wel. Je kind leert meer sociale vaardigheden en wordt handiger, leniger en fitter. En lekker bewegen is gewoon ook heel erg leuk! Wil je kind graag op een sport maar weet het nog niet welke? Wij ontdekten een leuke én makkelijke manier om een sport uit te proberen: via de Schoolsportvereniging.
Je kind op een sport direct na school én in de buurt!
De Schoolsportvereniging is een samenwerking tussen basisscholen en sportverenigingen in Rotterdam. Deze verenigingen komen naar jouw wijk om je kind direct na schooltijd training te geven. Lees hieronder hoe het werkt en hoe je je kind kunt aanmelden.



De trainingen van de Schoolsportvereniging worden gegeven door clubtrainers en vinden plaats op de school van je kind of in de buurt van de school. Je kind wordt lid van de sportaanbieder, eventueel met financiële steun van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Alle kinderen blijven net zolang bij de trainingslocatie in de wijk totdat ze er klaar voor zijn om door te gaan naar de hoofdlocatie van de sportaanbieder. Bij de sportaanbieder speelt hij of zij dan gewoon mee in de competitie van de club.

‘Door Schoolsportvereniging Tarwewijk ging ik op hockey en nu ga ik nooit meer stoppen!’ Gileny

Welke sport wordt het?
Bij de Schoolsportvereniging zijn veel sportaanbieder aangesloten. Kinderen kunnen kiezen uit bijna 30 verschillende sporten, van voetbal en tennis tot kickboksen en turnen. Dus er zit altijd wel een sport bij die je kind leuk vindt! Er is al aanbod vanaf groep 2.

‘Bij judo vind ik het leuk dat je juist kinderen kunt omgooien. Ik leer ook valbreken en goed samenwerken.’ Juup

Gratis proefles
Wil jouw kind een sport uitproberen? De sportschoolvereniging is op dit moment actief in 22 wijken in Rotterdam, nog niet in iedere wijk van de stad dus.



Zoek hier een sport die je kind leuk lijkt en of deze wordt aangeboden in jouw buurt. Meld hem of haar vervolgens aan voor een gratis proefles bij de vereniging van je keuze. Dat kan op de website van de Schoolsportvereniging of via de gymleerkracht als de school van je kind meedoet aan het programma. Na de proefles beslis je samen of je kind door wil gaan met de lessen of toch liever een andere proefles wil uitproberen.

De Schoolsportvereniging werkt samen met basisscholen, sportverenigingen en andere sportaanbieders en is een initiatief van Rotterdam Sportsupport om je kind op een makkelijke en leuke manier kennis te laten maken met sport. Kijk voor alle informatie op de website van de Schoolsportvereniging. Je kind aanmelden kan via deze website of via de gymleraar van school.