Stedentrip met kids: dagje Gouda

21 november 2021
Zeg je Gouda, dan zeg je natuurlijk meteen: kaas! Maar wist je dat in deze stad ook de stroopwafel is uitgevonden? Met de historische binnenstad met leuke winkeltjes, de Kamphuisen Siroopwafelfabriek, Gouda Cheese Experience, Dino Experience Park en nog veel meer leuke adresjes is een dagje Gouda en omgeving met kids een heel tof uitje! Wij zetten de leukste tips op een rijtje.
Aanrader: een dagje Gouda met kids!
Heerlijk om in de prachtige binnenstad met al haar historische gebouwen en mooie singels door de straten te struinen. Ontdek de stad tijdens een leuke stadswandeling, kids kunnen de toffe stadssafari in de binnenstad doen of deze leuke speurtocht. Gouda vanaf het water bekijken kan ook. Deze grachtentocht met een trekschuit voert langs de prachtige historische gebouwen, terwijl de schipper leuke historische weetjes en verhalen vertelt.Ga in de Museumhaven Gouda aan de rand van het historische centrum terug in de tijd, met huizen en monumentale schepen die het stadsbeeld rond 1900 bepaalden.  

Goudse straatjes
In de middeleeuwse straatjes rondom de Markt zitten authentieke winkeltjes die net even anders zijn. Leuke winkelstraten zijn de Groenendaal, Zeugstraat en de Tiendeweg. In deze laatste straat zit Playtoday, de grootste LEGO® speciaalzaak van Zuid-Holland! Ontdekken jullie je favoriete held in de vele vitrines met LEGO® karakters?Geheim recept
De lekkernij waar Gouda zo bekend om staat moet op zo’n dag natuurlijk geproefd worden! In de Kamphuisen Siroopwafelfabriek op de Markt leer je alles over de geschiedenis van deze Hollandse koek, zie je de bakkers aan het werk en smul je daarna zelf van een superverse Kamphuisen Siroopwafel, waarvan het recept overigens nog steeds geheim is!

Goudgele wereld
Grote en kleine kaasfans doen de Gouda Cheese Experience! In een interactieve reis door een goudgele wereld kun je virtueel melken, ga je aan de slag met ontdekwanden en leer je het spel van handjeklap. Natuurlijk mag een mini kaasproeverij van de enige echte Gouda kaas niet ontbreken.Tussen april en september wordt op donderdagochtend de Goudse kaasmarkt gehouden, waar vanuit de kaasbrikken door de kaasjongens de kazen al gooiend worden uitgeladen. Ook ’s middags is er dan van alles te doen op en rond de kaasmarkt.

Ga op stap met de 17e eeuwse schutter Hendrick en ontdek zo de geschiedenis van de stad in Museum Gouda. Regelmatig zijn hier leuke workshops en activiteiten voor het hele gezin te doen.Ook een bezoek aan de Goudse Schouwburg is de moeite meer dan waard! Regelmatig zijn hier de leukste shows, theater en familievoorstellingen te zien, waarbij rondom de voorstelling vaak ook een leuk programma voor kids wordt georganiseerd.

Lekker actief
Kids kunnen zelf aan de slag in het bruisende laboratorium van het Verwonderlab, waar ze allerlei verrassende experimenten uitvoeren en een eigen kunstwerken maken! Als een echte ranger op een groot avontuur kunnen ze in het Dino Experience Park, met een speurtocht langs levensechte dino’s, er kan een dinoskelet worden opgraven, een potje Jurassic Golf gespeeld en ze zich uitleven in de Jump Zone en de grote speeltuin!Ook behoorlijk actief is een middagje Monkey Town Gouda of Ballorig: indoor speelparadijzen met grote klim- en klautertoestellen, geheime gangetjes, trampolines, luchtkussens en leuke reflexspellen! Liever naar een trampolinepark? Bij Jumpsquare Gouda kunnen de kinderen losgaan op de powertrampolines, de fun area, trapezes én de grootste bigairbag van Europa!

Waarschijnlijk hebben jullie aan 1 dag gewoon niet genoeg om alles in dit superleuke stukje Nederland te zien! Het Best Western Plus City Hotel heeft fijne familiekamers. En ook bij Landal Reeuwijkse Plassen kun je blijven overnachten Of kijk in onze categorie Overnachten voor originele logeeradresjes in de regio!

Veel plezier in Gouda!