Verjaardagspartijtje thuis!

15 januari 2018
Soms al twee maanden voor je kind echt jarig is, gaat het door je hoofd: het verjaardagsfeestje. Wat gaan we dit jaar doen? Uit of thuis? Rianne van Studio Ikigai heeft een aantal tips voor een geslaagd thuisfeestje!
Kookfeestje
Kinderen vinden het heerlijk om te kokkerellen. Op de site www.balluca.nl vind je koksmutsen en schorten die ze met een (textiel-)stift zelf kunnen versieren. Pizzarette/gourmetstel/crepemaker doen het goed! Heb je het zelf niet in huis, de buren of vrienden vast wel! Als de kids klaar zijn zet je ze met hun volle buikjes nog even voor Netflix - gewoon doen, vinden ze heerlijk - en wacht je tot ouders ze weer komen halen.

Knutselfeestje
Houten vogelhuisjes in elkaar zetten en daarna met acrylverf beschilderen, dat is bij voorbaat succes gegarandeerd! Je kunt de huisjes op Balluca site kopen of bij de Action. Acrylverf (action) hoef je niet te mengen met water (scheelt waterschade). Vraag kinderen hun oude kleren aan te doen en ze kunnen aan de slag! Voor de echte creatieveling: regel een paar oordoppen en laat ze een vogelhuisje in elkaar timmeren met hamer en spijkers. Tip: klein groepje is wel zo handig, net als een extra helpende hand (lees: vader). Kijk voor andere leuke knutselideeën hier.  

Proefjesparty
Raketten lanceren, slijm maken, rookkringen schieten, suikerspinnen eten en nog veel meer! Een te gekke Mad Science professor komt speciaal naar het huis van de jarige en verzorgt een programma wat alle gasten niet snel zullen vergeten. De kinderen maken iets leuks om mee naar huis te nemen! Geschikt voor de leeftijd van 5 tot 12 jaar, elke groepsgrootte en voor binnen en/of buiten. 

Nog meer ideeën
Op deze site zelf vind je ideeën genoeg voor een thuisfeestje: verkleedkisten die je ergens ophaalt, spullen voor een complete knutselactiviteit die je online kunt bestellen of als je echt druk druk druk bent een professionals die bij jou thuis alles verzorgt. Een beetje van jezelf en een beetje van... Kijk maar eens bij de kinderfeestjes voor thuis

Draaiboek
Voor de wat oudere kinderen is een WIDM-(wie is de mol) of een Expeditie Robinson feestje helemaal hip. Op site Locohippo kun je een digitaal draaiboek bestellen waarin uitnodigingen zitten (zelf uit te printen), een indeling/verloop van het feestje, spelopdrachten met extra speluitleg en natuurlijk veel tips voor een geslaagd feest. Andere thema’s op deze site: Clockdown escaperoom, Missie X spionnenfeestje, Don Pardon Maffiafeestje, Heksenketel en nog veel meer. Kijk voor meer info op www.locohippo.com 

Succes verzekerd 
Natuurlijk begin je elk feestje met het eten van een taartje en cadeautjes uitpakken, die al dan niet verstopt zijn voor de jarige. Ook leuk is om de activiteit van het feestje geheim te houden, wellicht ook voor de jarige, en de kinderen na een kleine speurtocht in huis of buiten een schat laten vinden met alles (of een deel van) wat zij nodig hebben om te koken, bouwen of knutselen.

Veel succes met organiseren en veel plezier met vieren! 

Studio Ikigai verzorgt creatieve workshops op locatie voor kinderen en geeft relaxcursussen om kinder te leren ontspannen. Kijk voor meer informatie op de website van Studio Ikigai.