Vind de leukste havenuitstapjes bij Port Pavilion

7 juli 2023
Wil je met je gezin een leuk uitstapje gaan maken in het havengebied, dan is een bezoek aan Port Pavilion een must do! Hier ontdek je op de 11 meter lange interactieve maquette de leukste fietsroutes, uitkijkpunten, attracties, stranden en nog veel meer uitjes in & rond de haven! Ook helpen enthousiaste HavenHosts je graag met tips en adviezen. Lees hier alvast een voorproefje van leuke uitjes die je met de kids kunt doen.
Ontdek de leukste uitjes in de haven bij Port Pavilion

Ontdek de haven in FutureLand

Een supertoffe start van een dag in de haven is een bezoek aan FutureLand op Maasvlakte 2! Hier ontdek je alles over de haven van de toekomst, de kinderen kunnen daarvoor een leuke kidsquiz of speurtocht doen. Bekijk via augmented reality hoe de haven steeds slimmer wordt en ervaar hoe het is om kraanmachinist te zijn in de game Drop de Box. Kijk je ogen uit op het Panoramadek en maak een rondrit of rondvaart langs de grootste zeeschepen en modernste terminals. Zo dichtbij kwam je nog nooit!



In de vakantie zijn er regelmatig extra activiteiten zoals creatieve workshops voor kinderen. Archeologen-in-de-dop gaan met een expert op fossielenexpeditie op het strand. Check hier alle activiteiten en data.

Eten en drinken

Wie trek heeft, strijkt neer bij het gezellige restaurant van FutureLand. Je kunt hier ook een picknickmand met lekkernijen bestellen en deze tijdens de rondvaart, op het zonnige terras of aan de picknicktafels met uitzicht op de haven opsmikkelen.



Toffe strandspeurtocht

Echte speurneuzen doen de leuke strandspeurtocht! Tijdens de avontuurlijke tocht door de duinen en het strand van de Maasvlakte leer je van alles over de dieren en havens in de omgeving. Misschien spotten jullie wel een zeehond of zandhagedis! Tip: neem een verrekijker mee. Je kunt de speurtocht gratis afhalen bij FutureLand of hier downloaden.



Doe de experience

Op diverse data in juli en augustus kun je de FutureLand Experience doen, een dagtrip per touringcar vanuit Rotterdam naar FutureLand, waarin je onderweg wordt meegenomen langs 100 jaar havenontwikkeling. Vertrekpunt is Port Pavilion, lees er hier meer over.



Op bezoek bij de zeehonden

Wist je dat er een opvangcentrum voor zeehonden in de regio zit? In Stellendam vind je zeehondencreche A Seal, waar je op ziekenbezoek kunt bij de zieke en gewonde zeehonden. Kijk van dichtbij hoe ze hier verzorgd worden tot ze zijn aangesterkt en weer terug kunnen in zee. In het vernieuwde bezoekerscentrum kom je bovendien alles te weten over zeehonden en hun leefgebied. De kinderen duiken in het Zeehonden Ziekenhuisje waar ze knuffelzeehonden kunnen ‘behandelen.’




Op zeehondensafari

Combineer een bezoek aan A Seal met de bijzondere zeehondensafari op de Oosterschelde aan boord van het schip Frisia. De kans is groot dat je tijdens de vaart zeehonden in het wild spot. Ook heb je prachtig zicht op de langste brug van Nederland én bestaat de kans dat je bruinvissen, de Nederlandse dolfijn, ziet! Er zijn diverse opstapplaatsen, check alle informatie hier 



De haven vanuit de hoogte

Bekijk de havenindustrie en de natuur vanuit de hoogte bij uitkijktoren Paal 83, op de landtong Rozenburg. Hier toorn je 16 meter boven de omgeving uit en kun je de bedrijvigheid op het Calandkanaal goed zien. De uitkijktoren is een gerecyclede meerpaal, de trappen rondom verwijzen naar de trossen waarmee schepen worden vastgelegd. Het is even een klim, maar eenmaal bovenop heb je een prachtig uitzicht. Het informatiebord 360 graden rondom vertelt je wat je ziet.



Nog veel meer tips om de haven beter te leren kennen en met het hele gezin de leukste havenuitstapjes te maken vind je bij Port Pavilion aan de Schiedamsedijk, op de kade bij het Maritiem Museum in Rotterdam. De HavenHosts helpen je er met plezier op weg bij het samenstellen van jouw ideale havenuitje. Neem meteen een kijkje via de button hieronder! Naar de website