• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Weekend of dagje Rotterdam met kinderen

6 juli 2023
Rotterdam is zo’n leuke en bruisende stad, hier kun je je ook mét kinderen echt een paar dagen vermaken! Leuk voor een stedentrip, een weekendje weg of een dagje uit. Onze collega Annemarie heeft jaren in Rotterdam gewoond en ging onlangs een weekendje terug naar haar favoriete stad, dit keer mét kids. Ze verzamelde leuke tips en bezienswaardigheden die kindvriendelijk zijn én coronaproof.
Weekend weg in Rotterdam met de kids

De magische tip voor ons: een centrale uitvalsbasis, zodat je altijd tussendoor even ‘naar huis’ kunt en de kids even kunnen chillen of spelen. Wij kozen voor een studio-appartement van Urban Residences. Deze hoge woontoren staat pal naast de Bijenkorf, achter de bekende Coolsingel.Vanuit het appartement heb je een prachtig uitzicht over de Lijnbaan of de Koopgoot. De studio’s hebben een eigen keukentje, dat is fijn als je niet elke maaltijd buiten de deur wilt eten.  

CHECK voordat je een locatie bezoekt even de site van die locatie, bij veel organisaties moet je nu voorafgaand aan je bezoek reserveren.

Rotterdam centrum 
In Rotterdam is zóveel leuks voor kinderen, dat het helpt als je van tevoren keuzes maakt. In het centrum kun je eindeloos shoppen op de lijnbaan en in de Koopgoot, maar binnen een straal van nog geen kilometer is er heel veel leuks om met kinderen te doen. Lees hier onze route met 12 x kidsproof tips in Rotterdam Centrum!


Hotel New York en Fenix Food Factory

Kop van Zuid en Katendrecht 
Vanuit het centrum kun je met een watertaxi de Maas oversteken naar de Kop van Zuid. Met de metro kun je onder de Maas door en op een mooie dag kun je ook wandelen via de Erasmusbrug (niet voor kleine beentjes;-)). Aan de overkant van het water ligt het SS Rotterdam, een heus stoomschip met terras en zwembad. De speciale kinderrondleiding Uitwaaien en Zwaaien is superleuk! Ook vind je hier de kindvriendelijke foodhotspots De Foodhallen, Hotel New York én (over het bruggetje naast HNY) de Fenix Food Factory. Vanaf dit laatste adresje loop je Katendrecht in, een wijk die de afgelopen jaren helemaal in opkomst is. Speeltuinvereniging Katendrecht ligt vlak naast het SS Rotterdam en is een besloten speeltuin, je betaalt er 1 euro entree en dan kunnen de kids er uren spelen! 

Centraal Station en Miniworld 
Het Centraal Station is een opvallend gebouw, ook wel Station Kapsalon genoemd, vernoemd naar het aluminium bakje van dit in Rotterdam bedachte comfort food. In het station vind je de StationsHuiskamer van de bibliotheek. Een plekje waar je even ontspannen kunt zitten en een (kinder)boekje kunt lezen.


Altijd in de buurt en Miniworld

Als je het station aan de voorkant uit loopt, sla dan af naar rechts, het Weena op. Aan je rechterhand kom je  ‘Altijd in de buurt tegen. Een kindvriendelijke lunchplek waar je op de eerste verdieping in houten huisjes kunt zitten en beneden op klauterpodia. Schuin aan de overkant bevindt zich Speelcentrum Weena, een heerlijke speeltuin met gras, zand en water. Een stukje verder zit Miniworld Rotterdam: een hele gave miniatuurwereld, waar je Rotterdam, de havens en nog veel meer in miniatuur kunt bekijken en waar dag en nacht elkaar iedere 24 minuten afwisselen! 

Kralingen en de Kralingse Plas 
De wijk Kralingen ligt aan de rand van Rotterdam. Op een zomerse dag kun je er vanaf het strandje lekker zwemmen in de Kralingse Plas, maar ook een stukje wandelen langs het water (of steppen voor de kids) is er heerlijk. Aan de westkant zitten bovendien Kinderboerderij De Kraal en klimpark Fun Forest.


Osteria Vicini en Juffrouw van Zanten

Loop vanaf de Kralingse Plas via de Korte Kade naar de Oude Dijk. Op de Korte Kade zit Osteria Vicini, één van onze favoriete plekjes voor een lekker ijsje, een goede koffie, een heerlijke lunch of vers gemaakte pizza. Voor de kinderen is er een leuke speelhoek én volop ruimte om rond te banjeren. Een ander fijn adresje voor ontbijt, lunch of borrel in Kralingen is Juffrouw van Zanten op de Lusthofstraat. Aan de Oudedijk zit stadsspeeltuin Oudedijk: ideaal voor als je kinderen het stadsbezoek even zat zijn, hier kunnen ze lekker spelen.  

Veel plezier bij het ontdekken van al deze en meer leuke plekjes in en om Rotterdam! 

Tip 1: Check deze tips voor een rondje Rotterdam centrum met kids
Tip 2: Ook een dagje Dordrecht is superleuk om met de kinderen te doen!