Bibliotheek RotterdamTerug naar het overzicht

Dé plek om boeken, cd's en dvd's te lenen. Maar wist je dat je hier ook naar het theater kunt gaan?

De bibliotheek heeft een grote collectie aan boeken, e-books, cd's en dvd's. Maar je kunt er veel meer doen. Er zijn computers waar je gebruik van kunt maken om bijvoorbeeld te internetten, maar ook kun je aanschuiven bij voorlezen voor baby's, kunnen kinderen vanaf 9 jaar meedoen aan Slimme Biebkids, waar ze de geschiedenis induiken en iedere week iets leren over een ander tijdperk. Mét leuke quiz aan het eind! 

Iedere woensdagmiddag kun je met je peuter naar het voorleeshalfuurtje in de Centrale Bibliotheek en diverse vestigingen, zoals Nesselande, IJsselmonde, Lombardijen en Ommoord. Check de voorleestijden op de website.

In de Centrale Bibliotheek in het centrum van Rotterdam kun je zelfs naar leuke voorstellingen kijken in een heus theater! Regelmatig zijn hier voorstellingen voor kids van verschillende leeftijden.

Ook vind je in deze bibliotheek Maakplaats 010, waar beginnende makers vanaf 10 jaar aan de slag kunnen met moderne, computergestuurde machines, zoals 3D-printers en lasersnijders. Is de Centrale Bibliotheek te ver weg, dan kunnen kinderen in een bibliotheekvestiging in de buurt terecht voor Maakworkshops (8+)! Hier kunnen ze kennismaken en aan de slag met wetenschap en techniek.

En wist je dat je tot 18 jaar gratis lid kunt worden van Bibliotheek Rotterdam? Als je lid wordt krijg je korting op diverse activiteiten en kun je heel veel materialen lenen!

Klik voor meer informatie over de bibliotheek en alle activiteiten voor kinderen op de roze button.

Lekker uit eten in Rotterdam met de kids? Kijk op Kidsproof.nl voor een overzicht van kindvriendelijke restaurants!

 

Bibliotheektheater

Hoogstraat 110
3011PV Rotterdam
Openingstijden

Openingstijden centrale bibliotheek:

Maandag 13.00 - 20.00 uur 
Dinsdag t/m vrijdag 10.00 - 20.00 uur 
Zaterdag 10.00 - 17.00 uur 
Zondag 13.00 - 17.00 uur

Prijs Lid worden van de bibliotheek is tot 18 jaar gratis. Voor de voorstellingen moet je kaarten kopen. De prijzen staan bij de betreffende voorstellingen vermeld. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Feestje te vieren?

Feestje te vieren?

Is je kind deze maand jarig? Of had je in de zomervakantie een jarige? We hebben heel veel superleuke kinderfeestjes voor je verzameld! Van actief tot creatief, van stoer tot beauty en alles ertussenin!

Bekijk alle feestjes hier