Eiland van BrienenoordTerug naar het overzicht

Ga je mee op avontuur op het Eiland van Brienenoord? Er is zoveel te zien en te beleven!
Pal onder de Brienenoordbrug ligt een prachtig en heel bijzonder natuurgebied met bos, grasvlakten, poelen en open water: het Eiland van Brienenoord. Je kunt er zomaar Schotste Hooglanders tegenkomen, die lekker lopen te grazen (niet te dichtbij komen). Kun jij de schattige Schotse Hooglander Scotty vinden? (let op: van november t/m april lukt dat sowieso niet, want dan is Scotty op wintersport). 

Ook zie je in het gebied allerlei vogels, planten en vlinders. Neem een verrekijker mee! Het uitzicht over de Maas en naar de skyline van Rotterdam is prachtig en als je geluk hebt, gaat de brug open en is het even heel stil als het autoverkeer tot stilstand komt.  

Kids kunnen er tuinieren met groente, fruit en kruiden én zich helemaal uitleven in de natuurspeeltuin 'De Blije Bij'! Er zijn boomstammen, rivierzand en wilgentakken waar ze naar hartelust mee kunnen spelen. Ook is er een klimrek, bijenhotel, nestschommel, wilgentunnel en er staat een picknicktafel. De speeltuin is gratis te bezoeken en is elke dag open van zonsopgang tot zonsondergang. Je komt er via de volkstuinvereniging. 

Op het eiland mogen geen auto's komen, parkeren kan vóór de brug op de kade langs het Hoendiep. Honden mogen op het eiland maar moeten wel zijn aangelijnd. Je kunt met een buggy of rolstoel op de verharde paden.

Op het Eiland van Brienenoord vind je nu ook Buitenplaats Brienenoord: een denk-, speel- en werkplaats voor alle leeftijden!

Wil je elke maand onze nieuwsbrief ontvangen boordevol leuke tips? Schrijf je snel in! 

Eiland van Brienenoord

Hoendiep
3077 AX Rotterdam
Openingstijden Dagelijks van zonsopgang tot zonsondergang. Prijs Gratis toegankelijk. Naar de website
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

De leukste binnenspeeltuinen in en om Rotterdam

De leukste binnenspeeltuinen in en om Rotterdam

Bij deze leuke binnenspeeltuinen en overdekte speelparadijsen in de omgeving van Rotterdam kunnen de kids zich heerlijk uitleven. Ballenbak, glijbanen, peuterhoek, bouwblokken en nog veel meer voor een ochtend of middag speelpret.

Dit zijn ze!