Laurenskerk RotterdamTerug naar het overzicht

Een monument vol verhalen: beleef het verleden met audiofragmenten en meer!
De Laurenskerk is het enige monument uit de middeleeuwen in Rotterdam. De permanente tentoonstelling laat bezoekers het verleden beleven door een verrassende inrichting van de kapellen en meeslepende audiofragmenten.

Met het verhalenboek in de hand beleef je aan de hand van 84 afwisselende verhalen en muziekfragmenten, beelden en sculpturen de geschiedenis van de Laurenskerk. Ontdek bijvoorbeeld waar koningin Juliana de eerste steen inmetselde als start van de wederopbouw of welke spirituele feesten er door de verschillende bevolkingsgroepen in Rotterdam worden gevierd. Maar bekijk ook de indrukwekkende film over de bombardementen op Rotterdam, Coventry en Dresden. Kortom, er is genoeg te ontdekken in de Laurenskerk. 

Meer weten over de kerk? Klik dan via de roze button naar de website!

Tip: Wil jij dit uitje combineren met een andere eropuit tip van Kidsproof.nl? Kijk dan snel in ons overzicht van Eropuit activiteiten voor kinderen in Rotterdam!

Laurenskerk Rotterdam

Grotekerkplein 27
3011 GC Rotterdam
Openingstijden Het gehele jaar geopend van dinsdag t/m zaterdag 10.00-17.00 uur
Zondag: alleen geopend voor kerkdiensten
Maandag: gesloten
Check voor de zekerheid de website voor actuele openingstijden
Prijs Toren beklimmen: € 5,- Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

De leukste binnenspeeltuinen in en om Rotterdam

De leukste binnenspeeltuinen in en om Rotterdam

Bij deze leuke binnenspeeltuinen en overdekte speelparadijsen in de omgeving van Rotterdam kunnen de kids zich heerlijk uitleven. Ballenbak, glijbanen, peuterhoek, bouwblokken en nog veel meer voor een ochtend of middag speelpret.

Dit zijn ze!