Nationaal OnderwijsmuseumTerug naar het overzicht

Bekijk in het Onderwijsmuseum in Dordrecht allerlei schoolspullen van vroeger tot nu!
Het Nationaal Onderwijsmuseum is de plek waar je alle onderwijsmiddelen die ooit in Nederland op school werden gebruikt kunt bekijken. Sterker nog: het museum heeft de grootste onderwijscollectie ter wereld, meer dan 350.000! Van schoolboeken, griffels, inktpotten en telramen tot atlassen, agenda's en schoolbankjes. Het is er allemaal! 

Het is een levendige en veelzijdige tentoonstelling, waarbij je aan de hand van persoonlijke verhalen en actuele gebeurtenissen een kijkje krijgt in het onderwijs van vroeger, vandaag en morgen. En dat op een prachtige locatie: het gerestaureerde gebouw De Holland uit 1939 in Dordrecht. Er is ook een winkel en een museumcafé met tuin en terras waar je allerlei lekkere streekproducten kunt krijgen.
   
Ga voor alle informatie naar de website van het Nationaal Onderwijsmuseum, klik op de roze button.

Tip: ontvang je onze nieuwsbrief nog niet? Meld je hier aan en we houden je op de hoogte van alle leuke tips.

Nationaal Onderwijsmuseum

Burgemeester de Raadtsingel 97
3311 JG Dordrecht
Openingstijden Zie website. Prijs Tot 4 jaar gratis, 4-12 jaar € 4,-, 13-18 jaar € 6,-, volwassenen € 10,- Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

24 superleuke culturele uitjes in NL

24 superleuke culturele uitjes in NL

In vogelvlucht over Nederland vliegen, oog in oog staan met dino's of lasergamen in een Battle-zone. Wij hebben 24 actieve, culturele uitjes voor je verzameld door heel Nederland. Benieuwd welke jullie favoriet is!

Naar de uitjes