Stedelijk Museum SchiedamTerug naar het overzicht

Kom schilderen als Karel Appel of doe een leuke speurtocht in het vernieuwde Stedelijk Museum Schiedam!
In dit museum hebben ze aan de kleine bezoekers gedacht. Hoe laat je kinderen kennis maken met kunst? Nou gewoon: doe een speurtocht door het museum of probeer Karel Appel na te schilderen!

Speurtocht
De gratis speurtocht neemt je mee door de tentoonstelling "Ik hou van Holland", Nederlandse Kunst na 1945 met alle kopstukken van de Nederlandse Kunst. Beantwoord vragen en doe leuke opdrachten terwijl je door het museum loopt en onderweg alle verschillende kunstwerken tegenkomt. Er zijn speurtochten voor verschillende leeftijdscategorieën. Leuk dus voor het hele gezin!

Schilderen zoals Karel Appel
Oerbeest van Karel Appel met zijn grote, kleurige vlakken leent zich goed om na te schilderen. Het interactieve Oerbeest is onderdeel van de tentoonstelling "Ik hou van Holland", Nederlandse kunst na 1945. Kan jij het kleurrijke Oerbeest naschilderen op het touchscreen? Je kunt schilderen met verschillende penselen en in verschilldende kleuren. Je maakt kans op een prijs als je jouw schilderij ondertekent met je naam! Meedoen!

Nieuwsgierig? Kijk op de website voor meer informatie. Klik hiervoor op de roze button.

Tip: Je kunt in het Stedelijk Museum Schiedam ook je kinderfeestje vieren. Kijk op Kidsproof voor onze tips met leuke verjaardagsfeestjes!

Stedelijk Museum Schiedam

Hoogstraat 112
3111 HL Schiedam
Openingstijden Dinsdag t/m zondag: 10.00 - 17.00 uur Prijs Kinderen t/m 12 jaar gratis; volwassenen € 9,- Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Tof vertelfestival!

Tof vertelfestival!

Kinderen hangen aan de lippen van de vertellers tijdens het superleuke Vertelfestival (4+) op 22 en 26 september in Bibliotheek Rotterdam! Ze beleven de grappigste, spannendste en mooiste avonturen, al luisterend naar verhalen van over de héle wereld! Gaan jullie mee op avontuur?

Check locaties en tijden