Leren beleven!Terug naar het overzicht

Eropuit op het Rotterdamse platteland. Kom en leer beleven bij Belevenis Boerderij Schieveen!
In de polder van Schieveen, 20 fietsminuten van het centrum van Rotterdam, ligt Belevenis Boerderij Schieveen. Dit is het huis van de rondtrekkende schaapskudde die - puur natuur - het groen in Rotterdam onderhoudt. Je hebt ze vast wel eens ergens op een dijk of langs de weg zien staan, die grote kudde schapen.

Leren beleven is wat Belevenis Boerderij Schieveen de kinderen wil meegeven. Niet achter je computer blijven zitten, maar hup, eropuit! Maak kennis met het leven op de boerderij en bezoek de schapen, lammetjes en andere dieren. Je mag ze aaien of ermee op de foto. 

Kinderen leren spelenderwijs meer over het leven op een boerderij. De natuurlijke omgeving is voor iedereen, jong en oud, een bron van inspiratie: wandel door de boomgaard met fruitbomen, bekijk de stallen van de beesten, speel in de boerderijspeeltuin of in het stro-kasteel. Of geniet gewoon even lekker op het terras van een kopje koffie met appeltaart (met appels uit eigen boomgaard!).

Natuurmonumenten organiseert excursies in natuurpolder Schieveen. De Belevenis Boerderij is hiervoor het start- en eindpunt. Kijk op onze Uitagenda voor de activiteiten die de Belevenis Boerderij organiseert!

Kijk op de site voor meer informatie, klik daarvoor op de roze button.

Belevenis Boerderij Schieveen

Oude Bovendijk 287
3046 NM Rotterdam
Openingstijden Hele jaar door geopend. Prijs Zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Mooi muzikaal verhaal

Mooi muzikaal verhaal

De krekel zou elke dag jarig willen zijn, de duizendpoot wenst nieuwe schoenen en de eekhoorn wil voor iedereen een lied maken. Beleef het mooie, muzikale verhaal De liefste wens (6+) met het Rotterdams Philharmonisch Orkest op zondag 2 april in de Doelen.

Met tof voorprogramma!