Leren beleven!Terug naar het overzicht

Eropuit op het Rotterdamse platteland. Kom en leer beleven bij Belevenis Boerderij Schieveen!
In de polder van Schieveen, 20 fietsminuten van het centrum van Rotterdam, ligt Belevenis Boerderij Schieveen. Dit is het huis van de rondtrekkende schaapskudde die - puur natuur - het groen in Rotterdam onderhoudt. Je hebt ze vast wel eens ergens op een dijk of langs de weg zien staan, die grote kudde schapen.

Leren beleven is wat Belevenis Boerderij Schieveen de kinderen wil meegeven. Niet achter je computer blijven zitten, maar hup, eropuit! Maak kennis met het leven op de boerderij en bezoek de schapen, lammetjes en andere dieren. Je mag ze aaien of ermee op de foto. 

Kinderen leren spelenderwijs meer over het leven op een boerderij. De natuurlijke omgeving is voor iedereen, jong en oud, een bron van inspiratie: wandel door de boomgaard met fruitbomen, bekijk de stallen van de beesten, speel in de boerderijspeeltuin of in het stro-kasteel. Of geniet gewoon even lekker op het terras van een kopje koffie met appeltaart (met appels uit eigen boomgaard!).

Natuurmonumenten organiseert excursies in natuurpolder Schieveen. De Belevenis Boerderij is hiervoor het start- en eindpunt. Kijk op onze Uitagenda voor de activiteiten die de Belevenis Boerderij organiseert!

Kijk op de site voor meer informatie, klik daarvoor op de roze button.

Belevenis Boerderij Schieveen

Oude Bovendijk 287
3046 NM Rotterdam
Openingstijden Hele jaar door geopend. Prijs Zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Lepeltje, Lepeltje Festival

Lepeltje, Lepeltje Festival

Proef, speel en geniet in het hemelvaartsweekend met het hele gezin tijdens het superleuke Lepeltje, Lepeltje Festival in het Weizigtpark in Dordrecht! Met lekkere hapjes uit diverse foodtrucks, live muziek, een struin- en snuffelmarkt en toffe kinderactiviteiten!

Gratis toegang!