Een bijzonder orkest...Terug naar het overzicht

Maak kennis met dit symfonieorkest dat klassieke muziek combineert met Rotterdams temperament!
Het Rotterdams Philharmonisch Orkest is een van de meest toonaangevende symfonieorkesten van Europa. Het orkest staat wereldwijd bekend om zijn energieke concerten en de manier waarop het ’t publiek bij het concert betrekt. Het is een modern orkest, dat klassieke muziek combineert met Rotterdamse levendigheid! 

Het orkest werd opgericht in 1918 en bestaat dus al meer dan 100 jaar! Bekende dirigenten zoals Eduard Flipse, Jean Fournet, Edo de Waart, Valery Gergiev en Yannick Nézet-Séguin leidden het Orkest naar internationale roem. Thuisbasis van het Rotterdams Philharmonisch is Concertgebouw de Doelen, maar het orkest is ook op andere locaties te horen in binnen- én buitenland.

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest telt meer dan 100 musici! Een kleine variant van het orkest is de Rotterdam Philharmonic Banda, waarin 13 musici uit het orkest zitten. Dit ensemble is flexibel inzetbaar en is daarom vaak te vinden bij initiatieven in de stad Rotterdam, zoals de Rotterdamse Uitdagen.

Regelmatig geeft het Rotterdams Philharmonisch prachtige familieconcerten op zondagmiddag, vol spannende verhalen, beroemde symfonische muziek, gecombineerd met betoverend theater. Je komt ogen en oren tekort! Voorafgaand aan de voorstellingen kunnen de kids zelf aan de slag in de foyer van de Doelen met o.a. de Orkest Ontdekker,  Virtual Reality experience en de Instrumentenparade!

Weten wanneer er weer een gaaf familieconcert mét te gek voorprogramma is? Klik op de roze button! 

Tip: volg je Kidsproof Rotterdam al op Facebook? We hebben zoveel leuke tips met je te delen! 

Rotterdams Philharmonisch Orkest

Kruisstraat 2
3012CT Rotterdam
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

De leukste binnenspeeltuinen in en om Rotterdam

De leukste binnenspeeltuinen in en om Rotterdam

Bij deze leuke binnenspeeltuinen en overdekte speelparadijsen in de omgeving van Rotterdam kunnen de kids zich heerlijk uitleven. Ballenbak, glijbanen, peuterhoek, bouwblokken en nog veel meer voor een ochtend of middag speelpret.

Dit zijn ze!