Leuk museumuitjeTerug naar het overzicht

Stap in de tijdmachine van RTM: beleef nostalgie en geniet van de rit!

Leuk museumuitje voor het gezin

Herinner je je de gloriedagen van de RTM? De Rotterdamsche Tramweg-Maatschappij, die ooit de levenslijn was tussen Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden, is nu een uniek vervoersmuseum met een filmische twist! Dus, pak je popcorn en laat je inspireren door deze leuke ervaring.

Historie voor jong en oud

De RTM neemt je mee op een nostalgische reis terug in de tijd. Tussen 1898 en 1966 verzorgde deze legendarische vervoerder het personen- en goederenvervoer tussen Rotterdam en de eilanden. Sinds 1966 heeft de RTM een nieuw leven gevonden als een vervoersmuseum en sinds 1989 is het museum gevestigd aan de voet van de Brouwersdam.

Stap aan boord van een gerestaureerde RTM-tram uit vervlogen tijden en rijd door de prachtige duinen van 'De Punt' op Goeree. De tocht voert je over de adembenemende Brouwersdam naar Scharendijke, met als tussenstop West-Repart. Maar de rit eindigt niet alleen op de rails. Na je avontuur kun je ontspannen en genieten van een heerlijk kopje koffie in het cafe. Komen jullie ook langs?

RTM Trammuseum

Schellingerweg 2
3253 MD Ouddorp
Openingstijden Kijk op de website voor de actuele openingstijden. Prijs Kijk op de website voor de actuele prijzen. Naar de website
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Eropuit! Fietsfeesten, speeltuinen, kinderfeestjes en meer leuke tips

Eropuit! Fietsfeesten, speeltuinen, kinderfeestjes en meer leuke tips

We hebben weer een aantal superleuke tips in de regio Rotterdam weten te verzamelen, waarmee jullie in de komende tijd alle kanten op kunnen! Van toffe kinderfeestjes tot fietsfeesten in de Rotterdamse wijken.

Naar de tips voor mei en juni