• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

10 leukste zwembaden en strandjes in en rond Twente

27 mei 2024
Wil je buiten zwemmen met kinderen in Twente of lekker even zonnebaden aan een strandje? Hier vind je de leukste zwembaden, strandjes en recreatieplassen in o.a. Enschede, Ootmarsum én Duitsland om te spetteren en heerlijk af te koelen.
Buitenzwembaden en strandjes in Twente

De leukste plekjes om te zwemmen en fijne strandjes om te zonnebaden met kinderen:

1. Recreatiepark Het Hulsbeek
Als kind kwam ik hier zooooooooo vaak! Handdoek mee, wat lekkers te eten en te drinken en zwemmen maar. Bij dit recreatiepark in Oldenzaal zijn ze de laatste jaren enorm aan het investeren. Lees ook maar eens onze blogs "Sneakpreview: Speelbos Het Huslbeek wordt vernieuwd!" en "Speelbos Het Hulsbeek is vernieuwd Deel 2"!

2. Zwembad de Kuiperberg 
Dit zwembad in Ootmarsum is lekker overzichtelijk met een grote ligweide met volleybalveld en een leuke glijbaan én in 2020 helemaal vernieuwd! Voor ieder wat wils.

3. Kampeerdorp De Zandstuve
Kampeerdorp De Zandstuve in Rheeze heeft een geweldig subtropisch zwemparadijs! Bij ons thuis worden ze helemaal gek (en dan heb ik het niet alleen over de kinderen) als ze die coole Crazy Cone glijbaan zien.

4. Zwembad Het Ravijn
Niet alleen in de wintermaanden kun je in Nijverdal terecht voor zwemplezier. Met 3 buitenbaden, een voetbalveld en een speeltuin is dit zwembad in de zomermaanden een hele fijn plek om af te koelen.

5. Het Rutbeek
Net als op Het Hulsbeek, kun je hier ook heerlijk liggen zonnen, terwijl de kinderen zandkastelen aan het bouwen zijn en een duik in het water nemen. Er zijn meerdere speeltoestellen en een supergaaf klimbos!

6. Zwembad de vijf heuvels
Aan de rand van Markelo zijn een binnen- en een buitenbad met een ondiep peuterbad (ideaal voor de kleintjes), een 25-meterbad met springplank, een ruime ligweide met speeltoestellen en 2 glijbanen!

7. Zwemparadijs Beerze Bulten
Deze beroemde camping in Beerze heeft een prachtig zwemparadijs, waar je zowel binnen als buiten waterpret kan beleven met het hele gezin. Het buitenzwembad is voorzien van een grote glijbaan en ook voor de kleine kinderen is er genoeg te doen in het peuterbad met allerlei speeltoestellen en een mooie waterspeeltuin. 

8. Recreatiepark Het Lageveld
Het Lageveld is een mooie recreatieplek en echt een bezoekje waard voor waterpret, sportieve uitspattingen en een indrukwekkende natuur. Je kunt er met de kids gemakkelijk een hele dag vertoeven.Over de grens in Duitsland zijn nog een aantal toffe plonsplekjes!

9. Dragos am See
Eigenlijk heet het restaurant hier Dragos am See, maar zo staat het bekend. Dit strandje ligt aan Freizeitsee Wietmarschen en ligt voorbij Nordhorn. Er is een groot speelkasteel en heel veel zand om je eigen kasteel te bouwen! En tussendoor even lekker lunchen bij Dragos am See.

10. Buitenbad Nordhorn
De enorme ligweide en de grote variëteit aan zwembaden trekt iedere zomer veel bezoekers naar Delfinoh in Nordhorn. Dat is niet zo gek, want ze hebben hier een golfslagbad, meerdere glijbanen en een duiktoren.


Tip: zit hier niet helemaal tussen wat je zoekt? Kijk dan eens in onze categorie Zwemmen & Strandjes.

Veel zwemplezier!
Liefs Lotte