7x favoriete speelbossen in Twente

17 juni 2022
Heb jij echte buitenkinderen? De natuur in Twente is zo mooi! Dus hup... klimschoenen aan, kinderen mee en bezoek een van deze fijne speelbossen of natuurspeeltuinen in Twente.
Speelbos Het Hulsbeek

Klimbos Rutbeek

Houden jullie wel van een beetje spanning en avontuur? Dan ben je bij Klimbos Rutbeek aan het juiste adres! Ouders kunnen hier op 5 meter hoogte klimmen, terwijl de kleinste telgen het kinderparcours afleggen. Je klimt en klautert behendig van boom naar boom, via balkjes, planken, netten en kabels. Voor een stoer kinderfeestje kun je hier ook terecht. Ga bijvoorbeeld op survival in het survivalbos!

Speelbos ’t Klauterwoud (Hof Espelo)

Onze persoonlijke favoriet is toch wel ‘t Klauterwoud van Hof Espelo. Eerst een rondje wandelen en afsluitend nog even klimmen. Als je geluk hebt, is het bezoekerscentrum geopend voor een lekkere warme choco met slagroom.

Speelbospad Sallandse Heuvelrug

Ook deze mag niet in het rijtje ontbreken. Het speelbospad is een 2 kilometer lange route door de bossen van de Sallandse Heuvelrug. De prachtige natuur gecombineerd met een lekker warm drankje bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug maken deze wandeling tot een heerlijk herfstuitje.

AvaTarz

Zoek je nog een leuke uitdaging met het gezin? Al eens gedacht aan AvaTarz, met het grootste klimparcours van Nederland? De echte durfals kunnen hier hun hart ophalen op het hoogste parcours, de kleine durfals kunnen nog even oefenen op het laagste parcours. En de ouders laten zich natuurlijk niet kennen en klimmen gezellig mee. Toch?

Outdoor Challenge Park

Heerlijk actief zijn in de buitenlucht, dat kan bij Outdoor Challenge Park op het Hulsbeek. Ze organiseren hier regelmatig toffe activiteiten en je kunt er ook met het gezin terecht. Ga bij lekker weer een vlot bouwen, kajakken of suppen. Liever niet op het water? Je kunt ook meedoen aan een bootcamp les of ultimate apenkooi.

Het bos van Daantje Das

Vanuit Natuurmuseum Holterberg kun je het pad van Daantje Das wandelen. In het museum zijn opdrachtenboekjes verkrijgbaar, waarmee je door het speelbos kunt lopen. Voor de allerkleinsten is er bovendien het Grote Kikkerpad met speeltoestellen.

Speelbos Hulsbeek

Bij recreatieplas Het Hulsbeek kunnen de kinderen heerlijk uitrazen in het speelbos. Vanaf P1 wandel je het terrein op en zo links het bos in. Hier kunnen ze de hindernissen over het water nemen, van de glijbanen roetsjen, door tunnels kruipen en van de kabelbaan zwieren.

Veel buitenspeel plezier!

Liefs,
Lotte

P.s.: nog meer toffe buitenactiviteiten staan op onze Eropuit pagina!

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Visit Twente: Naar de website