8 leuke uitjes om te doen in Twente met kinderen

29 mei 2023
Wist je dat Twente één van de populairste vakantiebestemmingen is in Nederland? Wij zijn vooral fan van de prachtige Twentse natuur rondom Enschede, Hengelo en Oldenzaal. Leuk voor een weekendje of midweek weg of voor een langere vakantie. Wij verzamelden 8 leuke uitjes en activiteiten voor je vakantie met kinderen in Twente.
Zomerse uitjes met kinderen in Twente
Zoek je deze zomer een leuke vakantiebestemming of inspiratie voor een dagje uit met kinderen? Denk dan eens aan Twente! De prachtige weilanden met koeien, de recreatieplassen om te zwemmen, wat wil je nog meer?! Hieronder vind je genoeg tips om er heerlijk op uit te gaan in de schoolvakantie. Of boek gezellig een lang weekend op een van de vele vakantieparken of campings in de regio. 

Lekker zwemmen in Twente

Ben je op zoek naar een fijn plekje om te zwemmen? Daar zijn er genoeg van in Twente én net over de grens in Duitsland. Dit zijn onze favoriete zwembaden & strandjes.

Terrassen met speeltuin

Wil je gezellig borrelen of een hapje eten op een kindvriendelijk plekje? De fijnste terrassen met speelgelegenheid in Twente hebben wij voor jou op een rijtje gezet. Stap op de fiets en ga er lekker op uit samen!

Enschede met kinderen

Enschede staat bekend als studentenstad, maar wist je dat hier ook heel veel leuke plekjes voor kinderen zijn? Wij hebben, in samenwerking met Tourist Info Enschede, een Top 25 samengesteld met de meest kindvriendelijke uitjes in Enschede! Wat dacht je bijvoorbeeld van een museumbezoek of een binnenspeeltuin?

Boswandeling maken

Twente heeft prachtige natuurgebieden, uitgestrekte weilanden met koeien en heel veel mooie bossen, waar je heerlijk kunt wandelen. Of het zonnetje nou schijnt of het is bewolkt, een boswandeling is altijd een goed idee! Wij hebben onze favoriete boswandelingen voor je verzameld.

IJsje eten

Er zijn zoveel ijssalons in Twente, dat je het overzicht misschien wel een beetje kwijt bent. Wij maken het je makkelijk en hebben een overzicht gemaakt van ijscotheken waar je - naar onze mening - de beste ijsjes kan kopen.

Dagje shoppen

Is het even iets minder zonnig? Enschede, Hengelo, Almelo, Oldenzaal en andere plaatsen in Twente hebben ontzettend leuke winkeltjes met kinderkleding en speelgoed. Kijk maar eens in onze categorie Kinderwinkels.

Buiten spelen

Laat de kids lekker uitrazen in een van de vele buitenspeeltuinen in Twente. Klimmen over boomstammen, kruipen door tunnels of van de kabelbaan roetsjen. Kies jouw favoriet uit ons lijstje met buitenspeeltuinen.

Binnen spelen

Is het een dagje wat minder weer? Pak dan een goed boek en neem je koters mee naar een van die leuke binnenspeeltuinen. Is het juist veel te warm buiten? Veel van deze binnenspeeltuinen hebben airco!

Fijne zomervakantie!
Liefs Lotte

Tip: Wil je zien wat er dagelijks te doen is in Twente? Check dan onze Uitagenda! Wil je op de hoogte blijven van de leukste uitjes in de regio? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook!