8x uit in Almelo

16 april 2024
In Almelo is altijd wat te doen! Ken jij deze plekjes al? Speeltuinen, zwembaden, musea, kindvriendelijke restaurants en kinderboerderijen. Wij zetten de 8 leukste voor je op een rijtje. Bekijk de allerleukste tips in Almelo op Kidsproof!
Er samen op uit in Almelo!

Bolletje Bakkerijmuseum

Het geboortehuis van Bolletje is een gezellige ontmoetingsplek. De oude meelzolder boven de winkel is een echt museum. Hier zie je hoe er vroeger in de bakkerij werd gewerkt, in oma’s tijd. Uitgekeken in het museum? Dan kunnen jullie nog gezellig een kopje koffie of thee drinken in de naastgelegen koffieschenkerij. Natuurlijk met heerlijke lekkernijen van eigen bodem!

NielZ

Nielz is het perfecte café/restaurant voor een bezoekje mét kids. Bij "Next door", bereikbaar via de koppelgang, is een speelhoek voor kinderen en een magnetron om potjes en flesjes op te warmen. Daarnaast kunnen de kinderen een speurtocht op de benedenverdieping doen.

Stadsboerderij Beeklust

Aan de rand van Almelo ligt deze gezellige kinderboerderij. Speciaal ingericht om kinderen kennis te laten maken met de boerderijdieren. Ook is er een leuke landwinkel met terras. En een speeltuin waar je kind lekker kan ravotten. De paarden, koeien, varkens, schapen, geiten, kippen, konijnen en cavia's wachten op je!

Zwembad het Sportpark

Bij Zwembad Het Sportpark kun je terecht in maar liefst drie binnenbaden. Hiervan zijn twee baden ondiep en ideaal voor jonge kinderen. Ook is er een mooie glijbaan. In de zomermaanden zwem je heerlijk in een van de drie schitterende buitenbaden.


 


Preston Palace

Is het slecht weer maar wil je even in de octopus of de botsauto's? Of naar de bioscoop, of midgetgolfen of bowlen of zwemmen? Of het liefst allemaal? Dat kan allemaal op 1 plek! Kom naar Preston Palace in Almelo en begin met genieten.

Het Veenmuseum

Net boven Almelo ligt Vriezenveen. De naam zeggen het al: je bent in een veengebied.
Uit veen kun je turf steken, en turf was vroeger een belangrijke brandstof. In het Veenmuseum kom je er nog veel meer over te weten. Je kunt met het originele veentreintje over het terrein rijden.

Kampkuiper

Eten bij Kampkuiper is genieten met de hele familie op een unieke locatie in Twente. Zelfs dubbel genieten. Want terwijl jij smult van een hapje en drankje op het terras, vermaken de kinderen zich in de speeltuin. En dat softijsje, dat nemen jullie natuurlijk allemaal.

Monkey Town Almelo

Indoor speeltuin Monkey Town is goed voor uren speelplezier! De kleine kinderen spelen in de speciale peuterhoek. Voor de iets oudere kinderen is er een groot klimrek, trampolines, powertower, supersteile glijbaan en natuurlijk een voetbalkooi! De echte avonturier kan ook nog een potje lasergamen.


Tip: Waar gaan jullie hierna naar toe? Even er op uit in Hengelo, of toch Enschede Naar de website