De leukste doe-het-zelf buitenspelletjes!

15 april 2024
Wat is het toch lekker als je met je kids naar buiten kunt. Naar het bos, naar het strand, naar het plein, soms gewoon de tuin in. Als het zonnetje maar een beetje schijnt, is ieder buiten fijn.
Sommige kinderen kunnen zich buiten prima zelf vermaken, anderen hebben even een beetje inspiratie nodig. Gelukkig zijn er genoeg leuke spelletjes te verzinnen!

Echte klassiekers zijn natuurlijk spelletjes als stoepranden en ‘stand in de mand’. Ken je die nog van vroeger? Ik vind het zelf nog steeds top spelletjes. Weet je het niet meer hoe ze gaan? Geen punt, check de groene linkjes voor een uitgebreide beschrijving.Voor op het strand is ‘Pas op de drijfzand’ een hilarisch spel. Leuk als je kids hebt die van een beetje stoeien houden. Ook de Krabbenrace is een aanrader voor op het zand. Vergeet geen foto’s te maken als iedereen als krabbetjes zo snel mogelijk over het strand probeert te racen.Heb je kinderen die wel een uitdaging aankunnen? Stuur ze dan eens in teams op pad, ieder team met een ei en laat hen proberen dit ei voor iets groters te ruilen. Een ei voor een appel bijvoorbeeld, een appel voor een oude bloempot… Ze komen met de gekste dingen thuis. Of geef ze een fotocamera en een paar grappige opdrachten. In onze DIY-categorie staan nog meer leuke voorbeelden. Reken maar dat ze dat gaaf vinden.Kleine speurneuzen maak je blij met een wedstrijd wie de meeste insecten kan vinden. Een makkelijk spelletje voor ieder soort ‘buiten’. Hier kun je ook eindeloos mee variëren: 10 rode items, 10 items die beginnen met de letter E...

En de klapper? Spelletjes met waterballonnen natuurlijk. Kinderen kunnen er geen genoeg van krijgen. In onze DIY-categorie staan leuke varianten!Veel speelplezier!