Erlebnispark Emsflower

23 oktober 2019
Blogster Elke reed laatst met het gezin richting Emsburen. Een bezoekje aan Emsflower stond op het programma, een belevenispark over de grens met Duitsland. Hieronder kan je lezen wat ze ervan vonden!
Voordat Juul geboren was, waren we hier regelmatig te vinden. De meiden speelden in de prachtige speeltuin en wij zaten met een boekje op het terras. En dat allemaal geheel gratis. Tegenwoordig moet je voor het Erlebnispark Emsflower entree betalen. Ik moet eerlijk bekennen dat dit wel de reden was waarom ons volgende bezoek zo lang op zich heeft laten wachten. Maar enthousiast geworden door de verhalen van mijn broertje reden we afgelopen zondag toch weer naar Emsflower.Allereerst werd Juul meegenomen naar de vlindertuin. Deze konden de grote meiden zich ook nog wel herinneren. Vlinders vlogen af en aan. Juul vond het prachtig. Op de voederplekjes zaten de vlinder stil te eten; de ultieme plek om ze goed te kunnen bewonderen én fotograferen. Juul wilde ze ook graag aaien, maar helaas... De grote meiden staken daar gauw een stokje voor. Op de borden is duidelijk te lezen dat het aanraken van de vlinders verboden is, ook voor jongere zusjes.Na de vlindertuin liepen we door de jungle. We kwamen langs de stokstaartjes, de papegaaien en de koikarpers. Al deze dieren werden met veel enthousiasme door Juul en haar grote zussen bekeken. Vooral de vijver met karpers vond Juul erg interessant. Ze schaterde het uit toen haar zussen wat voor in het water gooiden. Al die happende monden van de vissen trokken haar aandacht. Vrolijk stond ze naast de vijver te happen naar de vissen. Via de bewegende dino’s liepen we naar het tweede gedeelte van de jungle.

In dit gedeelte waren twee kooien waar je door kon lopen. In de ene kooi zaten aapjes. In de andere kooi fladderden vogels. Nou hebben de meiden van mij het ‘anti-vogel-gen' overgenomen en de kooi met losvliegende vogels vonden ze geen succes. De snelste route werd gekozen, ondanks mijn dappere besluit met ze mee te gaan in de kooi. In de kooi met aapjes waren het juist de dieren die bang waren. Op het moment dat we met onze drie meiden naar binnen stapten, verdwenen de apen in hun hokken. Balen!Gelukkig eindigde de jungle bij de speeltuin; een groot overdekt gedeelte met een klim- en klauterparcours én apart gedeelte voor jonge kinderen. We stelden ons strategisch op bij het peutergedeelte, zodat alle meiden lekker (ZELLUF) konden spelen. De grote meiden leefden zich uit op het klimparcours en ook de glijbaan was in trek. Jet maakte zelf nog een kort ritje op een dino die helaas defect was. 

Een kop koffie/ thee was vroeger ook al te verkrijgen bij Emsflower. Maar we waren blij verrast door de metamorfose van de koffiecorner. Naast verschillende soorten koffie en thee waren er ook muffins, donuts, echte Duitse taart, maar ook belegde broodjes en pannenkoeken met pasta te verkrijgen in de shop. Wat een verwennerij op de zondag.De tijd vloog voorbij! Bijna 1,5 uur later dan normaal brachten we Juul in haar bed. Ze sliep als een roosje; moe van alle avonturen in Duitsland. Emsflower is écht een aanrader om met zowel grote als kleine kinderen een dagje te spenderen. Voor nog grotere kinderen (of grootouders) is de rondleiding door de kwekerij ook een tip.

Elke van BLOG by Elke is moeder van Fien, Jet & Juul en leerkracht op een basisschool.