De leukste fietsroutes met kinderen in Twente

17 april 2023
Twente is bij uitstek geschikt om te fietsen met kinderen. Door het bos, over prachtige landweggetjes of door gezellige dorpjes. Beklim het stalen ros met de kinderen en kies voor een van deze fietsroutes door Twente. Niet te lang en genoeg te zien én beleven onderweg. Kortom: kidsproof!
Fietsen met kinderen

Fietsen met kinderen in Twente is echt onwijs leuk! Je kunt net wat meer plekjes bezoeken dan met de benenwagen en als je onderweg wat vaker afstapt, is het erg goed vol te houden. Neem bijvoorbeeld voor iedereen een lekker lunchpakketje mee en ga gezellig ergens picknicken. De onderstaande fietsroutes zijn goedgekeurd door onze Kidsproof reporters.

Het geheim van Hades

Wist je al dat Overijssel vol met geheimen zit? Tijdens deze fietsspeurtocht ga je het mysterie van Hades oplossen. Dat doe je met moderne middelen zoals GPS en internet, dus super interessant voor kinderen. De tocht begint bij de toeristeninfo in Oldenzaal. De speurtocht leidt je door de stad en het nabijgelegen bos. Ik ben benieuwd of jullie het mysterie op kunnen lossen.

Je bent ongeveer 2,5 uur onderweg en kunt een arrangement boeken vanaf 4 personen, inclusief een kindermenu.

Kinderfietsroute Den Ham

Op deze fietstocht rondom Den Ham, speciaal uitgezet voor kinderen, kun je genieten van een heerlijk zelfgemaakt roomijsje op een ijsboerderij. Hier kun je via het 'koepad' ook kennismaken met de dieren op de boerderij. Stap vooral ook even af bij de Sahara, een grote zandverstuiving waar je lekker kunt spelen, ravotten en hutten bouwen. 

De fietsroute is ongeveer 16 kilometer lang en kan gratis worden gedownload.

De zes kastelen route

Voor de iets oudere kinderen is de zes kastelen fietsroute bij Diepenheim een aanrader. Wat deze route zo bijzonder maakt, is het feit dat de fietsroute zes prachtige kastelen met elkaar verbindt. Volg je de Zes Kastelen route, dan krijg je zes mooie kastelen te zien.

De route beslaat ongeveer 30 km en zonder afstappen zou je er in een rustig tempo ongeveer 1,5 uur over kunnen doen.

fietsen langs koeien in Twente

Koekeloer'n bie de boer

Op de fiets langs boerenbedrijven in Haaksbergen en omgeving. Maak via deze afwisselende fietstocht van in totaal 48 kilometer kennis met de boeiende verhalen van het hedendaagse boerenleven. De totale route is misschien te lang voor de kinderen, je hoeft ze natuurlijk niet allemaal langs te gaan.

Kinderfietsroute Holten

Deze fietsroute, die start bij Natuurmuseum Holterberg, is speciaal voor kinderen uitgezet en brengt je langs de mooiste landschappen en kindvriendelijke plekjes. Stap gerust af voor een potje midgetgolf of een bezoekje aan de kinderboerderij.

De paden op, de lanen in...veel fietsplezier!
Liefs Lotte

Uitjes in Twente