Herfstvakantie met kinderen in Twente

1 oktober 2020
De herfstvakantie in Twente kun je helemaal vol plannen met leuke uitjes! Bij de meeste uitjes moet je wel reserveren en check ook even de openingstijden. Kun jij een keuze maken?
Herfstvakantie in Twente

Oyfo's activiteiten

Deze herfstvakantie zijn bij Oyfo Techniekmuseum weer tal van toffe activiteiten op gebied van techniek en duurzaamheid. Niet alleen tijdens de Doemiddagen, deze vakantie vindt hier ook het Twente Circulair Festival plaats.

Klimmen in de buitenlucht

Onwijs stoer en lekker in de buitenlucht. Ga samen met je vriendjes óf ouders klimmen op het grootste klimparcours van Nederland. Moedig elkaar aan en verleg je grenzen. Een uitje bij AvaTarz is een uitje om nooit te vergeten!


De Xylotheek, een uniek collectiestuk in de Museumfabriek

Wat leeft er in het bos?

Tijdens het herfstvakantieprogramma in De Museumfabriek draait alles om het bos en de xylotheek. Kom elke dag luisteren naar een mini-college over het bos, leer dierenportretten tekenen of ga aan de slag met speksteen. Er is weer van alles te doen voor de jeugdige bezoekers.

Met blote armen op de ski's

Of je nou een kinderfeestje wil vieren of je vast voor wil bereiden op de skivakantie, bij SnowiseSports in Deurningen kun je altijd terecht. Weer of geen weer... Je kunt leren skiën, maar ook snowboarden. En vanuit de bar kun je als ouder altijd meekijken naar de vorderingen!

MaakMeeMaand

Meekijken, meedóen en beleven, dat is waar het tijdens de MaakMeeMaand om draait! In heel Overijssel kan je t/m 31 oktober actief aan de slag met nieuwe maaktechnieken. Zo kun je Huisrobot Homey leren programmeren of een 3D tekening maken. Maar er is veel meer! 

LEGO Bouwlab

Wisten jullie al dat Lego Masters ook met een Kids-versie komt? Ga vast oefenen bij Het Bouwlab in Enschede en word zelf ook een Lego Master. Geef je op voor de bouwclub of vier er je kinderfeestje.

Mediafestival Cinekid

Cinekid barst weer los! Kom de nieuwste films en tv- programma’s kijken en doe mee aan toffe workshops, games, tutorials en ontdek het MediaLab. Ga naar Concordia in Enschede.

Museumkidsweek

Herfstvakantie is Museumkidsweek! Dus extra veel leuke kinderactiviteiten in het museum. Ontdek op Museumkids wat er in jouw buurt te doen is. Ga deze herstvakantie naar een museum en win mooie prijzen!

Onze 14 favoriete musea in Nederland

Op zoek naar een uitje voor de herfstvakantie? Bekijk hier 14 favoriete musea in Nederland met activiteiten, workshops én rondleidingen voor kinderen. Alle musea houden zich aan de coronarichtlijnen, reserveer dus vooraf.

Populaire blogs

19 leuke herfstactiviteiten om te doen met de kinderen
Elke was bij de première van de voorstelling Pakketje Met

Volg Kidsproof Twente voor meer uitjes en tips! En check vooral ook onze uitagenda!

Fijne herfstvakantie!
Liefs, Lotte

Naar de website