• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Zo maak je zelf een kabouterpad

20 mei 2024
Kabouterpaden zijn een favoriet uitje met jonge kinderen. Bij de start krijgen de kleintjes een kaboutermuts, rood geschminkte wangetjes en een knapzak met opdrachten voor onderweg. Echt heel leuk en té schattig! Heb je geen kabouterpad in de buurt of is het startpunt dicht? Met deze tips komen de kabouters gewoon naar jullie voordeur.
Je eigen kabouterpad
Een kabouterpad is een korte wandelroute voor jonge kinderen. De meeste routes starten bij een buitencentrum van Staatsbosbeheer. In echte kabouterstijl mogen kinderen daar op zoek naar kaboutersporen langs het pad.

Wil je graag een kabouterpad wandelen met je kinderen bij jou in de buurt? Met deze tips organiseer je deze kabouterbeleving gewoon bij jou in de wijk!

1. Markeer een route

Bedenk vooraf een route door de wijk die je wilt lopen met je kinderen. De route markeer je heel makkelijk met stoepkrijt. Teken bijvoorbeeld paddenstoelen, kaboutervoetafdrukken of kaboutermutsjes op de stoep als wegwijzers. Heb je geen stoepkrijt in huis? Maak het heel makkelijk zelf!

2. Knutsel een kaboutermuts

De kaboutermuts mag absoluut niet ontbreken tijdens een zoektocht naar kabouters. Knutsel vooraf samen met je kinderen een kaboutermuts van stof of papier.

3. Schmink rode wangetjes

Maak met schmink rode wangetjes bij jouw kleine kabouter. Heb je geen schmink in huis? Wat rode lippenstift of blush werkt ook goed.

4. Vul een knapzak

Vul voor elk kind een rugzakje met wat lekkers voor onderweg.

5. Zoek kaboutersporen

Voordat jullie beginnen vertel je over de kabouters in de buurt. Kabouters zijn erg verlegen en klein en dus moeilijk om te vinden. Maar wie weet vinden jullie wel sporen vandaag. Tip: geef de kinderen ook onze Kidsproof Kabouterbingo mee.6. Bedenk opdrachten

Onderweg kun je je kinderen grappige kabouteropdrachten en -vragen geven. Denk bijvoorbeeld aan:
- Laat eens zien hoe een kabouter huppelt.
- Waar woont een kabouter? Kun jij zijn huisje vinden?
- Hoe oud worden kabouters?
- Waarom hebben kabouters een rood mutsje op?
- Welke sporen op de Kabouterbingo kun je vinden?

Veel kabouterplezier!

Een bestaand kabouterpad bezoeken? Bekijk ook ons favoriete kabouterpad in de regio!