Kinderboeken top 5

16 maart 2020
Nu we zo lang thuis moeten zijn en de kinderen ideeën nodig hebben om zich te kunnen vermaken, heb ik de lokale boekhandel gevraagd naar de 5 meest favoriete kinderboeken van dit moment.
Dat de kinderen niet naar school kunnen, betekent natuurlijk niet dat ze thuis niet wat educatieve dingen kunnen doen. Ik heb Boekhandel Broekhuis in Hengelo gevraagd naar de meest gelezen kinderboeken van dit moment. Daar kwam onderstaande top 5 uit. Er zit voor alle leeftijden wel een leuk boek bij!

1. Het grote voorleesboek voor rond de 3 jaar (2-4 jaar)
Het leuke aan dit boek is dat het verhalen, versjes en prenten van verschillende bekende schrijvers en tekenaars bevat. Het gaat over herkenbare alledaagse gebeurtenissen, maar heeft ook sprookjes, liedjes en dierenverhalen van bijvoorbeeld Dikkie Dik, Nijntje, Jip & Janneke en Woezel en Pip.

2. De Gorgels en de grote operatie van Jochem Meijer (4-6 jaar)
Leuk nieuw prentenboek in de reeks van de Gorgels. Een grote golf Brutelaartjes trekt over het land, wat gaat er gebeuren? Opnieuw een spannend avontuur in een prachtig prentenboek.3. De waanzinnige Boomhut van 117 verdiepingen van Andy Griffiths (7+) 
In dit boek zijn er weer dertien waanzinnig grappige verdiepingen toegevoegd aan de boomhut. Er is nu een minipaardjes-verdieping, een slaapfeestkamer, het Onderbroekmuseum en een Boomhutbezoekerscentrum! Andy en Terry moeten vluchten voor de verhaalpolitie en de enige manier om te ontsnappen is via de afgrijselijke Deur des Doods! Met superleuke illustraties.

4. De problemen van Boris & Berber van Aby Hartog (5-8 jaar)
Berber en Boris zijn erg behulpzaam en zitten vol originele ideeën, maar grote mensen zien dit niet echt. In 27 korte verhalen beleven broer en zus allerlei avonturen. Ze gaan naar het museum, repareren een fiets, bakken een taart etc...de verhaaltjes eindigen allemaal op onverwachte wijze. Om zelf te lezen, maar ook om voor te lezen.

5. Brief voor de Koning van Tonke Dragt (10-12 jaar)
Dit boek is nu verfilmd en op Netflix te zien. Turi is een jonge held met een belangrijke opdracht. Hij beleeft een ongelooflijk avontuur.Genoeg leuke boeken om te lezen. Ik ben erg benieuwd welk boek jullie favoriet is!

Tip: Check ook onze blog met 50 leuke dingen om binnen te doen


Deze kinderboeken top 5 is tot stand gekomen in samenwerking met Boekhandel Broekhuis.