6 speeltips voor als het regent!

17 januari 2022
Vervelen de kinderen zich als het buiten regent? Hierbij wat inspiratie voor een middagje in huis. Van spelletjes spelen tot bakken, met deze tips zullen ze zich niet vervelen.
Speeltips voor als het regent

1. Spelletjes spelen!

Onze favorieten: Rummikub, Uno, SkipBo en Halli Galli! Naast de kaart- en bordspellen kun je natuurlijk ook gezellig een raadspelletje spelen...'ik zie ik zie wat jij niet ziet...' of raad welk dier iemand in zijn hoofd heeft (één iemand heeft een dier in zijn hoofd en de andere mogen om en om vragen stellen welke met ja en nee beantwoord moeten worden). De leukste spelletjestips voor kinderen tot 7 jaar vind je hier >>


2. Knutselen!

Zorg dat je voldoende papier, lijm, stiften en een schaar in huis hebt en er valt altijd wat te knutselen. Laat de kids zelf iets verzinnen of kijk voor inspiratie in onze leuke DIY-categorie! Of bedenk een leuk thema en kijk op Pinterest voor ideeën.

3. Dansen!

Onze kids zijn er dol op! Lekker dansen met z'n allen. De stopdans (zodra de muziek stop wordt gezet, proberen de kids ook te stoppen met dansen en helemaal stil te blijven staan) blijft leuk. Maar ook het leren van een echte choregrafie vinden ze het einde. Bij Kinderen voor Kinderen heb je, heel handig, filmpjes staan die stap voor stap de dansjes van bijvoorbeeld 'Voor altijd Jong' of 'Hupsakee' uitleggen! Bijkomend voordeel: je kids kunnen even lekker hun energie kwijt! 
 

4. Bakken en koken!

Voor de vrije middag of het weekend is koekjes, cupcakes of pepernoten bakken helemaal leuk! Maar ook samen het avondeten maken is erg tof om met je kids te doen. Laat ze de paprikaatjes, tomaatjes en komkommers bijvoorbeeld snijden. Ook het afwegen van de pasta etc. vinden ze leuk om te doen! En vergeet niet samen voor te proeven, vraag ook wat ze ervan vinden! Eet smakelijk! Psst..kijk hier voor lekkere recepten.
 

5. Verkleden

De kinderen blijven het leuk vinden om zich te verkleden. De ene keer als prinses, dan weer als mega mindy. Of als stoere ridder of piraat! En wat dit feest helemaal compleet maakt is: geschminkt worden. We hebben hele leuke en makkelijke tips voor jullie verzameld! Daarna kunnen de meiden en jongens helemaal opgaan in hun rol en hebben ze vaak uren speelplezier!

6. Gewoon naar buiten!

Regenpak en regenlaarzen aan en gáán! Op onze Eropuit-themapagina vind je alle leuke bossen en natuurplekken in Twente. Daarna thuis lekker onder de douche of in een (disco)bad en daarna film kijken op de bank! Heerlijk rozig zijn ze dan!
 
Veel speelplezier!
Liefs Lotte
 
PS Wil je er toch iets buitenshuis doen? Kijk dan in onze Eropuit-categorie voor inspiratie!