10x de lekkerste ijsjes van Twente

17 juni 2022
Waar kun je de lekkerste ijsjes van Twente kopen? Wij hebben een heel handig overzicht gemaakt van onze favoriete ijssalons. Dat wordt smullen!
De lekkerste ijsjes van Twente

Verkoelend, lekker en altijd een leuke traktatie voor jezelf én je kinderen...een ijsje! In iedere plaats is wel een ijssalon te vinden. Wij hebben onze favorieten voor je op een rijtje gezet.

De IJskuip

Hier wordt het ijs op een ambachtelijke manier geproduceerd en dat is te proeven! Bovendien kun je wel even zoet zijn bij De IJskuip, want ze hebben er een gezellig terras, een speeltuin én verschillende dieren. 

IJssalon Van der Poel

Met meerdere vestigingen in Twente is IJssalon Van der Poel echt niet weg te denken uit dit rijtje. Vooral de Cookie-Caramel móet je proeven!

IJscotheek Van Olffen Almelo

In het centrum van Almelo, naast het Theaterhotel, vind je IJscotheek van Olffen. Je kunt kiezen uit heerlijke smaken, zoals Hazelnoot, Cappuccino of Citroen maar ze hebben ook wisselende smaken zoals Groene appel, Stroopwafel of Limoncello, die je echt een keer moet proeven.

IJscotheek Van Olffen Oldenzaal

Ook in Oldenzaal zit een IJscotheek Van Olffen. Niet van dezelfde eigenaar, maar wel van dezelfde familie. Als je de stad uit fietst, kun je hier niet zomaar langs fietsen. Je móet er even een ijsje halen!

Pelle's IJslokaal

In Deurningen is sinds kort een (pop-up) ijslokaal verschenen, dat ze gerealiseerd hebben in de naastgelegen feestzaal. Hier kun je nu dagelijks terecht voor een heerlijk schepijsje!

Talamini IJssalon

In Almelo kun je bij Talamini IJssalon terecht voor heerlijk natuurlijk schepijs. De ijssalon is niet voor niets al meer dan zeventig jaar een begrip in Almelo! En je kunt er niet alleen heerlijk ijs eten, ze hebben ook goede koffie, gebak en Italiaanse broodjes.

IJssalon La Venezia

De origineel Italiaanse ijssalon La Venezia is gevestigd in het centrum van De Lutte. Ze bestaan al ruim 80 jaar en bereiden het ijs nog steeds volgens oude familierecepten.

Jut & Jul

Bij ijssalon Jut en Jul ben je in de zomer aan het juiste adres voor een ruim aanbod aan ijssoorten. Maar ook als je in de winter trek hebt in een ijsje, kan je langskomen! Naast een groot aantal vaste ijssmaken gaan ze ook mee met trends en seizoenen en worden ijssmaken hierop aangepast.

Bonvanie

In Wierden, Nijverdal en Rijssen pronkt in de winkels van Bonvanie het lekkerste assortiment aan chocolade, bonbons, ijs, ijstaarten, truffels, nougat, repen en andere lekkernijen. Daarnaast kunnen ze je van alles vertellen over de producten en ingrediënten en geven ze goed advies over de samenstelling van verschillende smaakcombinaties.

Crumz!

Broodjes, smoothies, koffie, maar uiteraard ook heel veel ijs vind je bij Crumz in Wierden.


Een ijsje heb je natuurlijk pas echt verdiend na een lekkere wandeling. Wij hebben de leukste boswandelingen met kinderen in Twente voor je op een rijtje gezet.